Som del av nye Jessheim videregående skole er det vedtatt at Akershus fylkeskommune også skal få opprettet en grusbane for fotball og annen kroppsøving. EUB har nylig omtalt at Ullensaker kommune trenger flere kunstgressbaner, og at administrasjonen derfor har vært i dialog med fylkeskommunen for å få lagd kunstgress i stedet for grusbane ved skolen. Dialogen har ikke ført fram.

BLIR TEMA I FYLKESTINGET

Ketil Nordengen er medlem av fylkestinget og samarbeidsutvalgsrepresentant på Jessheim VGS. Nordengen sier at han på politikernivå undersøker mulighetene for å legge kunstgress i stedet for grusbane. I Fylkestinget 13. februar vil han ta opp dette som et grunngitt spørsmål.

- For å få en grundig redegjørelse for bakgrunnen for at man har beskrevet at man skal ha et grusområde, hvorfor det er tenkt slik, og eventuelt hvilke handlingsrom fylkeskommune og utbygger har for å gjøre en forandring på dette hvis man finner det formålstjenlig, sier han.

Nordengen var ikke involvert den gangen planene ble vedtatt.

- Jeg har arvet denne saken da det er lenge siden dette ble vedtatt i fylket. Nå åpner skolen til høsten og jeg skal være med å åpne den. Da hadde det vært hyggelig hvis vi får orden på både p-plassene og kunstgress der oppe, sier Nordengen.

Som SU-representant har han jevnlige møter med skoleledelsen. Han påpeker at de har flere utfordringer knyttet til aktivitet ved skolen fordi Jessheimhallen begynner å bli liten.

- Det er et framtidig behov for å lage en større idrettshall der oppe. Nå lages den nye skolen som skal ha 1500 elever, og det skal også bygges et trinn to om noen år. Da er kapasiteten i idrettshallen for liten, og vi må derfor legge hodene i bløt for å øke kapasiteten både på kort og lang sikt, sier han.

SKOLEN VIL HELLER HA KUNSTGRESS

Rektor Marit Gran er klar på at brukerne heller vil ha kunstgress.

- Når det gjelder etablering av grusbane ser vi på dette som lite hensiktsmessig i forhold til idrettsaktivitet. Dette har med skader og vedlikehold å gjøre, sier Gran.

Rektoren understreker at det nye skoleanlegget blir fantastisk flott, både selve bygget med verksteder og spesialrom, og også utearealene med blant annet basketbane, ballbinge, volleyball og buldrevegg. Men siden nevnte Jessheimhallen ikke bygges ut i denne omgang er ledelsen spesielt opptatt av at alle anleggene ute skal kunne brukes maksimalt.

- Skolen har fått henvendelser fra Ullensaker kommune og Ull/Kisa fotball som har behov for flere spilleflater og ønsker seg kunstgress, i så måte ser vi at bruken av banen ville øke også utenom skoletid dersom banen ble mer tidsriktig, sier Gran.

LES OGSÅ: Nicolas og Martin snuste på kjemifaget

LES OGSÅ: Elevene på Allergot skal igjen jobbe for Kambodsja

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.