De ultimate motbakkeløperne skal kåres når Mistbergløpet, Åneskøl Opp og Rognstadkollen opp blir til «Romerikstrippelen» i Eidsvoll.

- Det arrangeres tre motbakkeløp innenfor et relativt lite område rent geografisk. Derfor bestemte vi oss for å lage en trippel ut av det, sier Arild Tenold i Nordre Eidsvoll IL.

Førstkommende lørdag er det klart for Mistbergløpet. Det blir det første motbakkeløpet i den lokale trippelen. Senere i løpssesongen står Åneskøl Opp (21. juni) og Rognstadkollen Opp (19. september) for tur. Det er Nordre Eidsvoll IL, Feiring IL og Hurdal Verk Folkehøgskole som samarbeider om nyvinningen.

- Sammenlagtvinneren i de ulike konkurranseklassene etter de tre motbakkeløpene vil få t-skjorte som symbol på seieren. Her er det først og fremst æren og prestisjen som betyr noe, sier Tenold.

LES OGSÅ: - Flott treningsforhold i Eidsvoll

Ny rekord hvert år

I fjor var det 306 deltakere som gjennomførte Mistbergløpet. Lørdag håper Tenold og Nordre Eidsvoll IL på nok en deltakerrekord i den fjerde utgaven.

- Vi har økt deltakerantallet for hvert år som har gått, og håper naturligvis på en økning i år også. Det kommer tradisjonelt et stort antall påmeldinger den siste uka før løpet, sier Tenold.

Mistbergløpet starter på Minnesund - ved NEILs skiarena på Stensby - og går til toppen. Distansen er 6,6 kilometer og antall høydemeter er 460. I fjor ble det satt ny bestenotering til toppen i både dame- og herreklassen. Ragnhild Haga løp på 34.41, mens Per Christian Lysaker Torgersrud ble klokket i mål på 27.48.

- Det var to meget sterke tider, og det blir spennende å se om noen klarer å løpe enda raskere i år, sier Tenold.

Vil skape økt interesse

Alle kan delta, og det er mulig å velge med og uten tidtaking.

- Først og fremst er dette en fantastisk fin tur. Ta med hele familien, kos dere ute i naturen og gjør noe sammen. Dette er morsomt for alle, sier Tenold.

Han får full støtte av Sveinung Svendby i Feiring IL. Han er løpsleder for Åneskøl Opp om en snau måned.

- Vi ser at motbakkeløp er noe som fenger hele familien. Her kan både de aller sprekeste og de som tar dette som en fin trimtur være med og få en fin opplevelse, sier Svendby.

- Hvordan er det med løpsbølgen på Romerike?

- Vi ser at det er mange som ønsker å delta, og melder seg på de lokale løpene. Nyvinningen med «Romerikstrippelen» er også noe vi gjør for å forsøke å fenge enda flere. Det er ingen grunn til at folk ikke skal melde seg på og være med på dette. Motbakkeløp er god trening, og samtidig gir det deg muligheten til å ha fine mål å trene mot. Det trenger vi alle, smiler Arild Tenold i Nordre Eidsvoll IL.

Lørdag går startskuddet.

LES OGSÅ: Førstemann som får 50 turer på Nabben

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.