• SPRAKK: Jessheim vintermaraton innførte ballongløpere i fjor. – Det var ikke så vellykket, for disse sprakk. Men i år har vi fått låne vimpler av Oslo maraton, sier Per-Einar Roth.

I 2012 bestemte Jessheim vintermaraton seg for å designe en helt ny runde, som skulle være langt mer sentrumsnær og flat enn den opprinnelige som gikk fra gamle Jessheim stadion og om Algarheim og Nordkisa. Denne nye løypa har imidlertid aldri blitt løpt slik den var tenkt, for hvert år har arrangøren Ull/Kisa friidrett vært nødt til gjøre små eller store endringer som følge av den massive utbyggingen på Jessheim.

UTFORDRING

– Det har for eksempel vært gjort endringer i løypa på grunn av omlegging til rundkjøringer eller sperringer ved byggeprosjekter. Så den rivende utviklingen på Jessheim har vært en utfordring for oss, sier løpsleder Per-Einar Roth til EUB.

Til årets utgave, den 35. i rekken, kan byløypa endelig løpes slik den ble designet.

– I år er alt på plass sånn sett og vi har nå den korrekte løypen, sier Roth.

Fra starten i Ullensaker idrettspark går løypa gjennom industrifeltet og til Ringvegen hvor løperne fortsetter rundt sentrumskjernen via fylkesvei 454, om Allergot og under jernbanebrua. Deretter fortsetter runden langs kortsiden av industrifeltet, og tilbake til mål eller runding på stadion, via Gystad næringspark. Den nye løypa ble laget med mål om være mest mulig lettløpt, og at det i tillegg til hel- og halvmaraton skulle være mulig å løpe 10 km.

– VELDIG POSITIV UTVIKLING

Ved overgangen til byløype, og oppgradering til topp moderne fasiliterer i Jessheim is- og flerbrukshall, har vintermaratonen opplevd en økning i oppslutningen. I 2010 hadde de totalt 187 gjennomførende, mens det i 2017 (året også 10 km ble introdusert) var 395 som fullførte.

– De to siste årene har vi hatt over 500 påmeldte, men det er en del som ikke stiller opp på grunn av vær og føre, mens andre venter til siste liten for å se an. Men vi har uansett hatt en veldig positiv utvikling, sier Roth.

Vintermaratonen innførte i fjor fartsholdere som løp med ballonger. Den lave temperaturen gjorde imidlertid at disse sprakk.

– Men i år har vi fått låne vimpler av Oslo maraton. Fartsholdere er en veldig positiv sak som det settes stor pris på, sier løpslederen.

FAKTA

  • Årets Jessheim vintermaraton blir arrangert 18. november 2018.
  • Rask løype i sentrumsnære områder, hvor hel – og halvmaraton løper henholdsvis 4 og 2 runder på 10.548,5 meter.
  • 10 km går i samme løype med kortes noe ned ved målgang.
  • Start, mål og runding er på nye Jessheim friidrettsstadion i Ullensaker idrettspark.

LES OGSÅ: Rekordår for Ull/Kisa friidrett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.