– Det tror jeg blir veldig bra, svarer Marius Rognhaug på spørsmål om hvordan det blir å være spiller på Kisas håndballag denne sesongen. Jessheim-karen banket inn ti mål i sesongåpningen mot Vestli 2, men måtte likevel bite i seg et småsurt ettmålstap.

– Selvfølgelig hadde det vært kult å fått med seg poeng herfra. Kampen ble tøff og fysisk, akkurat som forventet, sier bakspilleren som legger til at han er veldig fornøyd med oppmøtet på tribunen.

SIKTER MOT ØVRE HALVDEL

Fjorårsesongen endte med en åttendeplass for Kisa-herrene. I år spiller de i en serie med tilsammen tolv lag, mot elleve i fjor. Laget har mistet forsvarsbauta og storebror til Marius – Martin Rognhaug. Likevel mener yngstebror at topp seks er innen rekkevidde:

– Vi har mange bra unggutter på veg opp som kan spille seg inn på laget. I tillegg har vi en bra stamme, så vi har absolutt muligheter til å bite fra oss. Jeg mener vi bør gjøre det bedre enn i fjor. Å havne på øvre halvdel bør være realistisk, fastslår Marius Rognhaug.

MER TEMPO

– Hva kommer til å kjennetegne dere denne sesongen?

– Vi skal ha et tett og godt 6-0-forsvar. Samtidig skal vi satse mye mer på tempo enn tidligere. Med så mange unge spillere som bare løper og løper uten å bli slitne, kan vi andre bare hvile litt bak og kaste ball, gliser «veteranen», som selv er født i 1992.

NØKKELSPILLER

Timålsscoreren fra sesongåpningen høster også ros fra lagets trener, Janet Bredesen.

– Marius er uten tvil en nøkkelspiller. Han er flink til å lese spillet, er hurtig og har utviklet seg på skuddfronten. Nå skyter han mer direkte enn før, og det synes jeg er veldig bra. Dessuten er han en teambuilder og playmaker – samtidig er han den som er flinkest til å ta imot beskjeder. Han er også den som er på flest treninger, sier hun. I tillegg trekker hun frem to vinnerskaller i Per Oskar «Pelle» Engesten og Tomas Havir, der sistnevnte bidro med sju scoringer i søndagens seriepremiere.

GOD OPPKJØRING

Den erfarne håndballtreneren har tidligere skrytt av miljøet i laget. Dette har ikke forandret seg, og treneren kan fremdeles melde om en veldig hyggelig og positiv gjeng.

– I år spiller vi mer som et lag, og vi spiller mer underholdende. Det går hurtigere enn tidligere, samtidig som vi opptrer litt mer sikkert. Alt dette er ting vi har jobbet bevisst med. Vi har hatt en veldig god oppkjøring til sesongen, med stort sett 18-20 spillere på hver trening, sier hun.

Hovedtreneren er likevel noe mer nøktern enn Rognhaug i spådommene:

– Jeg synes det er fryktelig vanskelig å si hvilken plass vi vil havne på. I utgangspunktet har vi et lag som kan spille høyere opp, men vi er for ustabile, understreker hun.

KAMPFAKTA:

  • AVISserien – MS 3. div. avd. 2
  • Ullensaker/Kisa – Vestli 2 31-32 (13-18)
  • Dommere: Halvard Røe, Erling Juul Thorsen
  • Jessheimhallen, 162 tilskuere
  • Lag Ull/Kisa: Mikkel Strømstad, Per Oskar Engesten (3), Petter Sjølie (1), Marius Rognhaug (10), Christopher Hell (3), Simen Tufte (1), Tomas Havir (7), Trym Aleksander Nagell (2), Patrick Gade, Marius Martiniussen Bekkevold (4)
  • Toppscorer Vestli 2: Inge Roar Fundingsrud (8)
  • Utvisninger: Ull/Kisa: 5x2 min. Vestli 2: 8x2 min, 1 rødt kort.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.