– Jeg er skuffa og lei meg over at jeg er uønsket i stallen neste år, og skulle gjerne hatt en annen avslutning på mine 16 år i Ull/Kisa, sier Truls Jørstad.

– TØFF OG TUNG BESKJED

Siden debuten i 2003 har ullsokningen viet halve livet til Jessheim-klubben og vært med på å spille A-laget fra bredde- til toppfotball. Nylig fikk 31-åringen beskjed om at han ikke er ønsket med videre som spiller, i klubben han om en drøy måned har spilt for i 16 sesonger.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var en tøff og tung beskjed å få. Jeg skulle ønske jeg selv kunne ta avgjørelsen om å få spille noen år til eller ikke, og jeg føler jeg kunne bidratt videre både på og utenfor banen, sier Jørstad.

Daglig leder Cato Strømberg sier det er en rent sportslig avgjørelse. Istedet for ny spillerkontrakt ble Jørstad tilbudt en trenerstilling i klubbens yngres avdeling. Det var ikke aktuelt.

– Jeg har valgt å si nei fordi jeg har lyst til å se på mulighetene for å spille noen år til. Jeg er 31 år og tenker at jeg selv kunne spilt noen år til på dette nivået. Det er surt at jeg ikke fikk muligheten til det i Kisa, men når avgjørelsen er tatt er det noe man bare må ta til etterretning enten man er enig eller uenig, sier han.

ETTERTRAKTET

14 av årene har midtbanekrigeren båret kapteinsbindet som fortsatt er på overarmen de gangene han entrer banen. De har det blitt færre og færre av under dagens hovedtrener Vegard Skogheim, som i likhet med Jørstad er inne i sine siste måneder av en treårskontrakt. 

– Det har vært en tung sesong for min egen del med tanke på spilletid, og jeg har vært litt ute i kulda. Når trenerspørsmålet for neste sesong fortsatt er uavklart kunne man kanskje hatt litt mer is i magen, selv om beskjeden er at avgjørelsen står ved lag uansett, sier Jørstad.

Han har fått et tosifret antall henvendelser fra klubber som vil ha ham som spiller fra neste år. Først er det fullt fokus på å fullføre sesongen, der besøk av serieleder Mjøndalen på søndag er Kisas neste utfordring.

– Jeg har sagt til alle at jeg er åpen for det meste, så får man bestemme seg når sesongen er ferdig, sier Jørstad.

ØNSKET SOM TRENER

Cato Strømberg sier den tidlige avgjørelsen var ment å være for Jørstads beste.

– På grunn av Truls og hans legendestatus i klubben ville vi gjerne ha ham med videre i apparatet som trener eller i andre oppgaver, det er derfor han fikk denne beskjeden så tidlig som han gjorde, sier Cato Strømberg til EUB.

Med seks kontrakter som går ut etter sesongen er Jørstad den eneste spilleren som har fått beskjed om klubbledelsens ståsted om fornyelse. Den daglige lederen sier ingenting er avklart angående en eventuell forlengelse av kontrakten til hovedtrener Vegard Skogheim. Strømberg påpeker at Jørstad-avgjørelsen er behandlet av klubbens sportslige utvalg. I tillegg til Strømberg og Skogheim utgjøres dette utvalget av Per Brogeland (trenerkoordinator), Tomas S. Halvorsen (assistenttrener), Fredrik Vestgård (keepertrener), Igor Kostic (rekruttrener/utviklingsansvarlig) og Espen Solberg (styremedlem/koordinator barnefotball).

– Grunnen til at han fikk beskjeden nå var at han kunne få et tilbud å tenke på, med en sentral rolle i klubben, når spillerkarrieren er over. Vi håper å rykke opp til 3. divisjon med rekruttlaget og trenger trenere og hjelpetrenere, samtidig som han har en jobb ved siden av. Det var ment for å forberede Truls på dette, men det jeg mente skulle være positivt har kanskje ikke blitt det, sier Strømberg.

LES OGSÅ: Kisaspiss fikk stang inn på Hurdalssjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.