Tre poeng skilte Frigg og Eidsvold Turn før kampen, med like mange kamper spilt. Turn måtte vinne lørdag for ikke å miste forspranget til teten helt. De har slitt på bortebane i år med tre strake tap, men vært solide hjemme med seire mot Ready og Gjøvik-Lyn og 8–0 i målforskjell. Lørdag var det duket for deres første møte med Frigg siden 2005.

Turn hadde de største sjansene i første omgang. Størst var muligens Stian Teksums da han på halvvolley klasket ballen med fin dupp retning mål. Frigg-målvakt avverget skuddet. Jonatan Teigland var også nære men avslutningen fra fem meter gikk rett på kjepper.

DABOVE-DOBBEL VAR IKKE NOK

I andre omgang tok kampen fullstendig av med fem scoringer på en drøy halvtime. De tre første sto gjestene for. Likevel kneppet Turn inn på forspranget ved to scoringer av årets toppscorer Thierry Dabove. Trener Jon Slaatsveen mener Turn burde tatt tak i kampen tidligere.

– Vi gjorde mye rart framover, sier han, og mener laget manglet både guts og tenning.

– Laget burde hevet seg snarere enn å senke seg ned etter hvilen. Vi var misfornøyde etter pausen fordi vi tross alt var det førende laget. Vi var ikke aggressive nok, og jeg hører knapt spillerne mine utpå der. Jeg savnet tenning og engasjement, påpeker Slaatsveen.

LES OGSÅ: Naboene delte poengene

FORSVARSPROBLEMER

Kaptein Jon Erik Økland var for anledningen midtstopper fordi Truong Tran var bortreist, mens Henrik Ulseth fortsatt var ute med skade. Magnus Kristengård har gitt seg for Turns A-lag.

– Han var ikke motivert lenger, kommenterer Slaatsveen.

– Økland har spilt midtstopper før, og vi hadde egentlig ikke mange alternativer uten å måtte rokere fullstendig om. Det er klart at vi da mister offensiv kraft. Vi skulle hatt en smartere spiller på topp ved siden av Gawecki, sier han.

Nå venter Korsvoll borte for Turn.

– Vi må ha en økt med skikkelig tenningsnivå onsdag. Toppkampen i avdelingen kan vi bare glemme, slutter han.

Kampfakta

Eidsvold Turn – Frigg 2–3 (0–0)

Eidsvollhallen kunstgress, 101 tilskuere

Dommer: Erik Bertheussen, Sørreisa IL

0–1 54. min.: Ilir Kukleci

0–2 61. min.: Torstein Eike

0–3 78. min.: Simon Degermann (str.)

1–3 79. min.: T. Dabove

2–3 85. min.: T. Dabove (str.)

Gult kort: J. Kolbjørnsrud, R. Edvardsen, Turn, L.P. Moss, S. Cham, Frigg

Lag Turn: Peter Rusina – Johan Kolbjørnsrud, Jon Erik Økland, André T. Nordlie, Robin Edvardsen – Kristoffer T. Nordlie, Stian Teksum (Joakim Madsen fra 65), Markus Stensby (Lars Andresen fra 88), Thierry Dabove, Jonatan Teigland (Erik Ruud fra 65) – Piotr Gawecki

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.