I fjor måtte de trekke a-laget etter fem serierunder. I år rykket de opp i 3. divisjon. Snakk om en fantastisk forvandling.

- Det er helt rått. Spillerne har gjennomført en strålende sesong, sier trener Jan Åge Leonsen Sandviken.

Suksesstreneren må ta sin del av æren han også. Unggutten fikk en telefon fra Eidsvold Turn i desember i fjor. Klubben lurte på om han ville overta trenerjobben for damelaget. Leonsen Sandviken takket ja, og resten er blitt et lokalt fotballeventyr. Med en snittalder på 16,8 år har det lokale damelaget levert bunnsolide resultater hele sesongen. Det ga serietittel i 4. divisjon, og seier i kvalikkampene mot Tistedalen (5-0) og Langhus (4-1). Dermed er opprykksbilletten sikret. Fredag kveld var det sesongavslutning for spillere og støtteapparat i klubbhuset på Myhrer stadion.

- Spillerne, støtteapparatet, ja hele klubben har fortjent å feire dette opprykket nå. Utrolig gøy at det skulle gå, sier Leonsen Sandviken.

LES OGSÅ: Vant første kvalikkamp

Et stort trenertalent

Han får full støtte av daglig leder Roar Halvorsen.

- Det har virkelig vært en kjempegod sesong. Spillerne har prestert i kamp etter kamp. Utrolig gøy at de klarte å rykke opp til slutt, sier Halvorsen.

- Hva synes du om innsatsen til støtteapparatet?

- De har naturligvis en viktig del av æren for at det gikk så bra. Vi vil takke hele gjengen for alt de har gjort i år.

- Hva tenker du om Jan Åge som trener?

- Han er et meget stort trenertalent. Det visste vi også da vi hentet ham til klubben. Vi er glade for å ha ham med neste sesong også, sier Halvorsen.

Kun Én trodde på opprykk

Da Eidsvold Turn-treneren før sesongen spurte hver enkelt spiller hvordan de trodde det kom til å gå i 2015 svarte alle, med unntak av ei, at de ikke trodde det ville bli opprykk.

- Nesten alle, meg selv inkludert, trodde det skulle ende med en plass midt på tabellen. Spesielt med tanke på det som skjedde i fjor, sier Jan Åge.

- Hva har vært den viktigste suksessresepten i år?

- Hele spillerstallen er egentlig en stor venninnegjeng. Det betyr at alle kjenner hverandre godt, vet hva vi står for og kjemper for hverandre i hver duell og kamp. Nå blir målet å beholde så mange spillere som mulig foran neste sesong. Flere av våre spillere kan være ettertraktet av andre klubber, og derfor var det også viktig å sikre opprykket, sier Leonsen Sandviken.

Mot Langhus ble Eidsvold Turns mål satt inn av Andrea Hollstedt Kirkeby, Andrea M. Taugard og Jorunn Waaler (2).

- I startomgangen var vi litt nonchalante og klarte ikke helt å få spillet vårt til å sitte. Det fortalte jeg også jentene i pausen. De siste 45 minuttene var vi bunnsolide og viste virkelig hva som bor i dette laget. Det er gøy å se hvor gode spillerne er blitt, sier Jan Åge Leonsen Sandviken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.