De 51 deltakerne, ledsagerne, tilskuerne, hjelperne og funksjonærene smilte om kapp i flott vær, ledsaget av knitringen fra kraftfulle stavtak i skiløypa, fra gledesrop fra akebakken og fra dem som satt på med hest eller snøskuter.

Noen kaller dette vinterens artigste eventyr. De som var til stede søndag kan bekrefte at det var like artig for alle som var til stede.

Ingen aldersgrense

Deltakerne er funksjonshemmede fra hele Øvre Romerike. For svært mange av deltakerne er Lionslekene vinterens høydepunkt. Mange av dem har deltatt i en årrekke, andre var med for første gang. Det er ingen aldersgrense. Hvorfor skal man ha det, når det bare er lek og moro?

Det er et flott tilbud for funksjonshemmede, for denne gruppen ellers har få eller ingen tilsvarende fritidstilbud om vinteren.

248 pølser

Uten mat og drikke duger helten ikke, heter det jo, og det gjaldt selvfølgelig også for deltakerne i Hurdal. Gratis pølser, boller og drikke til alle tilstedeværende var som tidligere populært og nødvendig.

Gutta på kjøkkenet kunne fortelle at det i år gikk med 248 pølser med tilbehør, 100 boller og ei stor sjokoladekake i løpet av de 3 timene arrangementet pågikk. Matlysten var det ikke noe i veien med.

Fruktkurv og medalje

Til slutt var det utdeling av medalje og diplom til alle deltakerne. Da var det også trekning av fruktkurvene i det avsluttende gratislotteriet. Det er alltid et av høydepunktene for deltakerne.

I år var det åtte av deltakere som var så heldige at de ble trukket ut som vinnere, og dermed fikk med seg hver sin store fruktkurv hjem.

Takk til Hurdal

Det er de åtte Lionsklubbene på Øvre Romerike som arrangerer Lionslekene i Hurdal, godt hjulpet av mange og nødvendige frivillige utenfor Lions.

– Vi er meget takknemlig for støtte vi får fra de utenfor Lions, enten de stiller med snøskuter eller hest, eller hjelper oss på andre måter. Og en stor takk til kommunen som lar oss disponere kultursenteret, klargjør uteareal og kjører skiløypene for oss. Uten denne støtten hadde vi ikke kunne tilby funksjonshemmede dette vintereventyret, sier Bjørn Nordtømme, årets rennleder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.