– Spillemessig har det egentlig vært bra i høst, så det var deilig å endelig få uttelling, smiler Kisa-trener Vegard Skogheim etter 4-1-seieren over Jerv.

På de foregående fem kampene sto laget fra Jessheim med to tap og tre uavgjorte.

– Vi kan likevel ikke fly rundt med hendene over hodet hele uka. Det blir viktig å fortsette de gode prestasjonene i siste seriekamp mot Ham/Kam, slik at vi tar med oss en god følelse inn mot en eventuell kvalik, understreker hedmarkingen. Han beskriver mulighetene for kvalikplass på følgende måte:

– Drillo ville vel sagt at vi har 98-99 prosent sjanse, gliser Skogheim.

GRUSOM START

Det så imidlertid stygt ut for de gulgrønne allerede få minutter. Nikolas Walstad handset og gav gjestene et tidlig straffespark. Fra ellevemetersmerket sendte Mathias Wichmann ballen i motsatt hjørne for Stefan Hagerup – og Kisa ned fra kvalifiseringsplass.

Etter at hjemmelaget fikk ristet av seg den dårlige åpningen, var plutselig kampen snudd på hodet etter en drøy halvtime:

Først bredsidet Ole Andreas Nesset inn utligningen fra kort hold, før Espen Garnås satte inn 2-1 på lignende vis.

Jerv startet også friskt etter hvilen, 20 minutter før slutt kunne publikum senke skuldrene. Nesset, som fylte 30 år noen dager før kampen, curlet inn 3-1 med sin andre scoring i kampen. Fem minutter senere satte Lars-Jørgen Salvesen den berømte spikeren i kista. Alene med keeper plasserte han ballen under burvokteren og fastsatte resultatet til 4-1.

– FUNNET FORMEN

Ole Andreas Nesset er nå oppe på ti seriemål. Odølingen er godt fornøyd med de tre poengene og ikke minst at scoringsformen ser ut til å være på plass.

– Det passer fint å finne formen igjen nå. Vi går selvsagt for tre poeng i siste kamp også, så får vi se hva det blir til utover høsten, sier dagens tomålsscorer.

HELE STADION HYLLET MR. ULL/KISA

I tillegg til kampen om de viktige poengene ble Truls Jørstad, også kjent som Mr. Ull/Kisa, unisont hyllet da han kom innpå i sluttminuttene. Både spillerne på benken og publikum reiste seg og ble stående da klubblegenden entret kunsgresset på Jessheim stadion – for kanskje siste gang. Etter 16 sesonger i klubben får ikke midtbanekrigeren fornyet kontrakt.

– Det ble veldig følsomt da hele stadion reiste seg. Det kjennes vemodig, men jeg setter veldig stor pris på støtten jeg har fått gjennom alle disse årene, sier han.

Etter debuten i 2003 går en lang karriere på Jessheim nå mot slutten. Det har likevel ikke manglet på tilbud, etter at det ble kjent at Borgen-karen måtte se seg om etter en ny klubb.

– Har du gjort deg noen tanker om hva fremtiden bringer?

– Jeg har jo tenkt litt, da. Etter sesongslutt kommer nok svaret på det ganske raskt, røper Truls Jørstad.

LANGT STEG MOT KVALIK

Rundens øvrige resultater bikket også i Kisas favør. Jessheim-laget er oppe på femteplass, poenget foran Kongsvinger og tre poeng foran Nest-Sotra. Før siste serierunde er det kun en utopisk seier til Nest-Sotra i bergensoppgjøret mot Åsane som kan vippe Kisa vekk fra topp seks. Samtidig er Nest-Sotra avhengig av at Kisa skal snuble i sin kamp borte mot Ham-Kam, en klubb Skogheim kjenner godt etter mange år som både spiller og trener.

Kampfakta

OBOS-ligaen

Ullensaker/Kisa – Jerv 4-1 (2-1)

Jessheim stadion, 550 tilskuere

Dommer: Daniel Higraff, Brodd Fotballklubb Stavanger

Mål:

0-1 7. min.: Mathias Wichmann (str.)

1-1 32. min.: Ole Andreas Nesset

2-1 35. min.: Espen Garnås

3-1 70. min.: Ole Andreas Nesset

4-1 71. min.: Lars-Jørgen Salvesen

Gule kort: Espen Ramse Knudsen, Jan Martin Hoel Andersen, Jerv

Lag Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Nikolas Walstad, Morten Sundli, Espen Garnås, Mats-Andre Kaland – Eric Kitolano, Christian Aas, Sverre Martin Torp (Truls Jørstad fra 88.), Kristoffer Normann Hansen (Martin Trøen fra 83.), Lars-Jørgen Salvesen (Nicolay Solberg fra 76.) – Ole Andreas Nesset

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.