• Pallplass: I Crosskart Mini får alle plass på pallen.
 • Fornøyd: – Det har vært full klaff. Jeg er godt fornøyd, sier Aleksander Wiik.

Etter tre innledende runder, ble årets første NM-løp avsluttet med a- og b-finaler på Gardermoen motorpark lørdag ettermiddag.

Utøvere fra seks år og opp stilte til start, og det ble kjørt i klassene Crosskart Mini, 850 ccm, 125 ccm, 250 ccm, 650 ccm og Crosskart Xtreme. I sistnevnte klasse kom Aleksander Wiik best ut av det og vant dermed første NM-runde i crosskart – og det på hjemmebane.

Full klaff

– I dag var det rett og slett full klaff! Det var bra flyt i kjøringa. Noe tøft innledende, men fin fighting. Det er gøy å få starte sesongen sånn her hjemme – det er jo her jeg har vokst opp, sier han.

Wiik som kjører for KNA Øvre Romerike stiller i sin 15. sesong dette året.

– Jeg kjørte en del gode enkeltløp i fjor, og nå ser det ut som det fortsetter der det slapp. Det er moro, sier han.

Hvor mange runder det har blitt på banen på Gardermoen har han mistet telling over, men med ti år siden forrige NM-tittel, er årets mål klart.

– Målet er å bli norgesmester denne sesongen, jeg er blitt for gammel til bare å være med for moro skyld, smiler Wiik.

– Mye action på banen

Med en akselerasjonsfart på rundt 0 til 100 km/t på tre sekunder, på de raskeste bilene, er det ikke rart om det av og til går galt. Noen stopp, et par småkrasj og utforkjøringer – den første NM-runden gikk imidlertid for seg uten de største uhellene.

– Det har vært mye action på banen, men jeg vil si at det har gått strålende. Fint vært, god kjøring og blide, hyggelige folk. Det kunne vel ikke blitt stort bedre tror jeg, kunne Tormod Karlstad, leder for NMK bil, oppsummer med etter endt løp.

Fem NM-runder igjen

For arrangørklubb NMK Gardermoen ble det med Wiiks pallplass. Men i klassen Crosskart 125 ccm tok Fredrik Weaas en god fjerdeplass.

Etter første runde gjenstår det nå fem runder til før sesongens norgesmester kan kåres i Grenland i begynnelsen av oktober. Neste løp holdes av KNA Solør Motorsport i starten av juni.

Fakta

 • Crosskart er en motorsportsgrein, hvor tøvere fra seks år og oppover kan kjøre.
 • Det kjøres på bane med crosskartbiler.
 • I årets NM i crosskart skal det kjøres totalt seks runder:
 • 5. mai NMK Gardermoen 
 • 2.–3. juni KNA Solør Motorsport (NEZ-mesterskap)
 • 7. juli NMK Melhus
 • 4. august NMK Hamar
 • 1. september NMK Bø
 • 6. oktober NMK Grenland

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.