Dronen befant seg nordøst for Oslo lufthavn, om lag fem kilometer fra flyplassen, omtrent på grensa til flyforbundssonen. Det opplyser kommunikasjonsrådgiver Lasse A. Vangstein til EUB.

- Den ble observert først av et ankommende fly og piloten varslet. Den gikk i tillegg såpass høyt, rundt tusen fot, slik at vi valgte å stenge flyplassen for innkommende flytrafikk, sier Vangstein til EUB.

Tårnet på Gardermoen tok kontakt med politiet som dro ut for å avklare situasjonen. Da dronen var tatt ned fortsatte flytrafikken som normalt etter et 20 minutters opphold. Mellom ti og 15 fly ble forsinket på grunn av hendelsen.

Oslo lufthavn opplyser at de politianmelder saken.

- Dette er meget alvorlig. Droneregelverket er der for en grunn, og det er for å ivareta sikkerheten, sier Vangstein.

LES OGSÅ: Her er det ikke lov å fly drone

LES OGSÅ: Med falkeblikk 85 meter over bakken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.