Skytteren Stian Bogar ble nummer to i finalen på 50 meter liggende i World Cup i München søndag. Dette er første gang Norge klatrer opp på pallen i World Cup siden Ole-Kristian Bryhns andreplass i Fort Benning for to år siden. Bogar var bare et tidel unna å sikre Norge den første rifleseieren i World Cup siden 2009.

HAR OFRET MYE

– Dette betyr veldig mye for meg som har vært med så lenge. Både jeg og familien har ofret mye over lang tid, så dette føles veldig godt. I finalen gikk jeg for seier og brukte lite tid på hvordan jeg lå an underveis. Jeg bestemte meg for å kline til og er virkelig glad for sølvmedaljen jeg vinner i dag. Det rister godt på slutten, men jeg holder hodet kaldt og får ut mitt beste, sier han.

Bogar og familien er bosatt på Ekornrud i Ullensaker. Veteranen kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har i likhet med flere av landets beste skyttere flyttet til Ullensaker for å være en del av skytemiljøet rundt Alfhallen på Borgen. 

MARGINALT

Bogar har to ganger tidligere blitt nummer fire i World Cup og har også en fjerdeplass fra EM til sitt navn. To ganger har hantapt avgjørende uttaksskyting med liten margin for deltakelse i OL. Stevnet i Tyskland er det største av alle verdenscupstevner dette året. World Cup i München samler over 700 skyttere fra 80 nasjoner. Bogar kvalifiserte seg med minste margin 0,1 poeng som åttende og siste skytter inn i finalen etter 625,4 poeng på de 60 skuddene innledende. I finalen ble han slått med samme minimale margin av sørkoreaneren Kim, som på sin side vant sølv i OL i Rio. 

– UTROLIG STOLTE

– Dette er utenom det vanlig fortjent. Stian Bogar er en sliter som har holdt høyt internasjonalt nivå over lang tid. I dag er både jeg og resten av den norske troppen her nede utrolig stolte og samtidig glade for at Stian får oppleve dette. Og det er meget solid gjennomført hele veien, så her står både prestasjon og resultat til toppkarakter, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.