• SIKTE: Ullensaker Bueskytterklubb arrangerte nasjonalt stevne i Kløftahallen.
  • ELDST: Ivar Nordviken fra Skreia var den eldste deltakeren under det nasjonale stevnet i Kløftahallen.

Aldersspennet var enormt da 70 bueskyttere stilte til nasjonalt stevne i Kløftahallen, lørdag, i regi av Ullensaker Bueskytterklubb.

– Det er en av de tingene som er positivt med bueskyting. Det er for alle aldre, sier Ivar Nordviken fra Skreia.

Med sine 68 år er han den eldste deltakeren i konkurransen. Likevel er han ikke den mest rutinerte. Nordviken ble interessert i pil og bue så sent som for fire år siden.

– VELDIG FIN HOBBY

– Jeg mistet kona mi for ni år siden, så etter hvert måtte jeg finne på noe. Jeg synes dette er spennende og en veldig fin hobby, sier han.

Veteranen ble introdusert til sporten av sin eldre bror.

– Han hadde en bue jeg kunne få kjøpe, og da var det gjort. Det krever mye trening og konsentrasjon, og så må du være i vater for å få gode resultater, sier han.

Nordviken har skutt bra på trening, men denne formiddagen kom han skeivt ut.

– Det er ikke alltid det går slik en vil det skal gå. Det blir ofte stang ut når man har håp om å gjøre det bedre, men slik er det bare. Når man kommer i konkurranser kan det være litt nerver og spenning, så det er klart det svinger, sier han.

– GØY

I Kløftahallen står skytterne linet opp på rekke over hele håndballflatens langside. Inndelt etter nivåer veksler de på å gå fram til streken på gulvet for å fyre av mot blinkene på den andre siden. Forskjellige fløytesignaler markerer ny skyterunde eller tillatelse til å gå fram til blinken for å sjekke resultatene. Et par plasser bortenfor eldstemann står stevnets yngste deltaker, Rakel Evang fra Dal. Syvåringen lystrer ethvert signal som den største selvfølgelighet. Som del av en bueskytterfamilie har hun vært med i det lokale bueskyttermiljøet omtrent hele livet.

– Jeg startet for lenge siden, men jeg pleier å gjøre mye annet også så jeg øver ikke like mye på bueskyting, forteller Rakel.

Hun utdyper at dans, turn, korps, drilling og svømming tar mye tid, men pil og bue har hun fortsatt tenkt å drive med.

– Ja, bueskyting er gøy, sier Rakel.

Nytt uteanlegg

I høst fikk Ullensaker bueskytterklubb landet leieavtalen som gjør at klubben kan utvikle et skogsområde på Mogreina til en moderne utendørsbane for bueskyting.

Området ble ferdig planert før årsskiftet, slik at det kun gjenstår å så gress til våren. Størrelsen på banen er 80 meter i bredden, med en lengde opp mot 150 meter. Bak skytelinjen er det avsatt ventelinje på fem meter, samt skytter- og publikumsområde på ti meter hver. I tilknytning til banen blir det også satt av 25 x 70 meter til parkeringsplass.

Banen blir av en slik standard at Ullensaker bueskytterklubb, som i helgen arrangerte nasjonalt stevne innendørs, kan være vertskap for store stevner også utendørs.

FAKTA

  • Bueskyting er en helårsidrett med klubber og konkurranser over hele landet.
  • De beste norske utøverne kan stå i ett mål på en fotballbane og treffe en fotball i det motsatte målet hele tiden.
  • Bueskyting er en olympisk idrett. Konkurransene er inndelt i nivåklasser som er tilpasset de enkelte utøverne, med egne aldersklasser for de yngste.
  •  
  • Kilde: Norges Bueskytterforbund

LES OGSÅ: Skiklubben vil ha framgang i planene for nytt anlegg 

LES OGSÅ: Stor vilje både på og utenfor mattene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.