- Dette var en helt ypperlig måte å feire bursdag på, sier Aksel Wollvik Nilsen.

Den Råholt-bosatte rørleggeren deltok i sitt første sykkelritt, og hadde som mål å fullføre Lillehammer – Oslo på rundt seks timer.

- Jeg ble på ingen måte skremt av opplevelsen, men jeg har all respekt til de som sykler Trondheim – Oslo. Det er en «umenneskelig distanse», sier den ferske syklisten som klokket inn på 6:20:33.

- Neste år må vel målet bli å komme under seks timer!

FÆRRE SYKLET EIDSVOLL – OSLO

Eidsvoll – Oslo ble syklet for 17. gang, men distansen opplever en liten nedgang i antall påmeldte. Likevel la omtrent 500 syklister ut fra parkeringsplassen ved gamle Nebbenes.

- Distansen er fin for mange. Det er mange unge syklister som får prøve seg herifra, og som kanskje får sin første rittopplevelse. I tillegg er det en fin tur for de som ikke vil sykle så altfor langt, sier speaker Tor Myrseth.

TRADISJONEN TRO

Eidsvoll Sykkelklubb stilte som alltid med mange frivillige.

- Selv om distansen er relativt kort er det likefullt alvorlig og seriøst for mange av deltakerne, understreker arrangørene.

Thai Airways ser ut til å ha startet en tradisjon fra grunnlovsbygda. For fjerde år på rad fløy en gruppe thailandske syklister til Norge og Eidsvoll i ens ærend for å sykle de 63 kilometerne til Oslo.

Styrkeprøven 2018

  • Årets utgave var den 52. i rekken
  • Eidsvoll – Oslo (63 km) ble syklet for 17. gang
  • Trondheim – Oslo (543 km) var eneste distanse fra 1969 til og med 1996
  • Trondheim – Oslo er verdens lengste og eldste turritt
  • Ca. 10 350 timer dugnadsarbeid ligger bak
  • Ryttere fra 38 nasjoner deltok
  • Kjell Vidar Sigvartsen fra Eidsvoll syklet sin 25. Trondheim - Oslo
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.