Det har i mange år vært tradisjon at de norske og utenlandske skøyteløperne er på treningssamling på sommerisen i Vikingskipet på Hamar.

Ny supersprint

Årets treningsperiode ble avsluttet sist helg, med det tradisjonelle Sommerløpet. Nytt fra denne sommeren er en kveld med såkalt Supersprint. Her ble løperne tatt imot og presentert med strobelys, mens en DJ sørget for musikken.

En konkurranse på 100 meter, hvor påmeldte deltakere sorteres etter oppnådde resultater, med de raskeste skøyteløperne i de siste parene.

–Det var et kult konsept, og gøy å komme i gang. Dette tror jeg kan utvikles videre, og bli veldig publikumsvennlig, sier Espen Aarnes Hvammen.

Etter en innledende runde, settes finalen opp med rekkefølge bestemt av prestasjonene ifra den innledende runden.

Full fart for Hvammen

Eidsvold Turn-løperen fikk nest beste resultat etter innledende løp og ble satt opp i siste par mot canadiske Gilmore Junio, som nå trener med den norske sprinteliten.

Gilmore Junio vant på den sterke tiden 9,69 og Hvammen kom i mål på 9,88 - de ble henholdsvis nummer en og to på distansen.

– Jeg er fornøyd med tiden og prestasjonen, med tanke på at jeg ikke har ladet opp spesielt mot dette løpet. De siste ukene har jeg hatt god progresjon, og mye bra jeg skal bygge videre på utover høsten, sier Hvammen.

God underholdning

– Kveldens 100-meter supersprint bød på høy fart og meget god underholdning! Dette er et konsept som med litt utvikling blir meget spennende å følge fremover, melder Norges Skøyteforbund.

Espen hadde tiden 9,86 i innledende runde, her hadde Junio 9,71.Vinneren i kvinneklassen ble Martine Ripsrud.

Øvelsen ble vedtatt innført i nasjonale konkurranser på forbundstinget tidligere i år.

LES OGSÅ: I forberedelsene til VM har Espen Aarnes Hvammen levert årsbeste og sin beste åpning noen gang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.