Sykkellaget Team Rynkeby Oslo starter sin ferd mot Paris, lørdag. Ei uke senere skal de være framme i den franske hovedstaden.

– Det blir et blodslit, for det er snakk om å sykle 20 mil om dagen, sier Roy Arne Sveen.

FOR EN GOD SAK

Sveen kommer fra Minnesund og bor i Maura. En annen Maura-mann, Dag Østli, er også med på laget som sykler til Paris til inntekt for Barnekreftforeningen. Syklistene har i forkant av turen brukt fritid på å samle inn penger til denne saken. Sveen var med for første gang i 2015.

– Da ble jeg med en kamerat av meg som hadde mistet sønnen sin til kreft, forteller han.

I år er det fire Team Rynkeby-lag i Norge. 38 stykker stiller til start på Oslo-laget som har tv-profilen Mads Kaggestad som mentor. Sveen forteller at han er blant flere som ikke har særlig til sykkelgrunnlag.

– 60 prosent av dem som er med er nok bare med for den gode sakens skyld. Så er det også utfordringer for mer erfarne syklister, sier Sveen.

En kombinasjon av friidrett og sykdom har gjort at han selv får en ekstra utfordring av å delta på sykkelturen.

– Jeg klarer nesten ikke å gå en meter, og kan kalle meg sportsinvalid, men sykling kan jeg drive med. Det er faktisk det eneste jeg kan gjøre om dagen, sier han.

– RIMELIG EKSTREMT

Lagkameratene har drevet spinningtrening gjennom vinteren og syklet ute etter påsken. Sveen forteller at opplevelsen styres av forholdene.

– Det er rimelig ekstremt, men er man heldig med været så kan det gå veldig greit. Det er ikke mange som har syklet fra Norge til Paris, og det er flotte veger og fint terreng hvis man bare klarer å følge med og glede seg over det, sier han.

Sveen oppfordrer andre interesserte til å bli med på framtidige turer og støtte en god sak.

– Om noen skulle være glade i å sykle er det bare å søke om å være med i 2018, oppfordrer han.

LES OGSÅ: Gir bort håret til kreftsaken

LES OGSÅ: – Heller regn og medvind enn sol og motvind

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.