• STØTTE: Tones barn, Hans Theodor og Eva Sofie, skal passe på at syklistene får påfyll.
  • LAG: Alle fire spiller viktige roller for at stuntet skal bli vellykket.

Mange mosjonister finner utfordring av å sykle en runde eller to rundt Hurdalsjøen. Paret Lars Jørgen Dahl og Tone Samuelsson trår til litt ekstra i planleggingen av helgens sykkeltur. 12 runder rundt Hurdalssjøen, totalt 60 mil, på 24 timer.

– ET SPRØTT MÅL

– Det er kanskje noe ingen har gjort før, for 12 runder er ikke akkurat vanlig kost. Det er et sprøtt mål vi har hatt lyst til å gjøre lenge. Bare for gøy, sier Lars Jørgen.

– Vi snakker stadig om hvor vi har lyst til å sykle, og så tenkte vi at Hurdalsjøen rundt og rundt og rundt hadde vært gøy. Det har vi ikke gjort enda, så da må vi prøve det, sier Tone.

Paret er aktive syklister på høyt turnivå. Begge har syklet den store styrkeprøven flere ganger, samt andre prøvelser som offroad Finnmark, Birken og Ultrabirken. Lars Jørgen var blant annet med på å vinne Trondheim-Oslo i 2016. Helgens mål om akkurat 12 runder og 60 mil tar utgangspunkt i disse erfaringene.

– Det hadde vært gøy å sykle lenger enn Trondheim-Oslo når man er først er i gang, sier Tone.

HJELP I HAGEN

Paret legger rundene forbi Lars Jørgens hjem i Trondheimsvegen på Råholt. Der venter Tones barn, Hans Theodor (11) og Eva Sofie (13), som med sin mat- og drikkestasjon har en avgjørende jobb for at stuntet skal bli vellykket.

– Det blir gøy. Når de kommer hit for hver runde skal vi gi dem alt de trenger, sier Eva Sofie.

– Jeg skal passe på å fylle opp flasker, sier Hans Theodor.

SØVNMANGEL

Lars Jørgen kommer opprinnelig fra Hurdal og har tidligere bodd helt nede ved vannkanten. Denne helgen er han forberedt på å bli kjent med hjemtraktene sine på en helt ny måte.

– Etter hvert kommer det til å bli krevende å sitte sykkelen, sier han om den største utfordringen.

Tone spår søvnmangelen som sin største kamp mot slutten av de 12 rundene.

– Man blir nok trøtt etter hvert. Det blir utfordrende å sykle forbi senga så mange ganger, for det er jo ikke et ritt eller noe sånt som motiverer. Men det blir jo litt mer press for å fullføre nå som det står om oss i avisa, sier hun og smiler.

LES OGSÅ: 73-åringen tilbake på sykkelen etter dramatisk ulykke

LES OGSÅ: Anne-Berit fra Eidsvoll var raskeste kvinne i Trondheim-Oslo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.