• EKSPERTER: Snorre Pedersen (t.h.) og Johannes Neumeier har lagd alt fra VM-løyper for eliten til nærmiljøanlegg for bredden, som her i Ullensaker.
  • EGET VANN: Tusenvis av liter vann går med til byggingen, men dette er hentet opp fra kilde på egen hånd slik at de ikke bryter vanningsforbudet i Ullensaker.

Borgen ILs ski og sykkelgruppe hadde den første dugnaden for halvannet år siden. Etter adskillig flere timer med grunnarbeid i skogen bak skolen, samt møter med diverse instanser for å få alt det formelle i orden, er to av de beste banebyggerne i Norge nå på Borgen for å ferdigstille klubbens sykkelanlegg. I den doserte traseen som slynger seg mellom trestammene skal alle på to hjul kunne finne rikelig med utfordringer.

FOR ALLE

– Dette blir en sykkelbane for alle, både dem på skolen, SFO og andre, sier prosjektleder Kenneth Mathisen fra Borgen IL.

Han er blant fire faste medlemmer som har jobbet jevnt og trutt med anlegget. I tillegg har det støtt og stadig vært andre innom og hjulpet til med arbeidskraft eller utlån av maskiner og utstyr. Selv om anlegget skal være tilgjengelig for alle og enhver ser klubben for seg at aktiviteten skal stimulere flere til å oppleve sykkelglede, som igjen skal føre til utvikling av et større sykkelmiljø på Borgen.

– Vi håper etter hvert å få i gang litt organisert trening. Rett og slett å få i gang en sykkelklubb, sier Mathisen.

ALLSIDIG

Da EUB stikker innom skogholtet er duoen Snorre Pedersen og Johannes Neumeier i full sving med å forme banen. Pedersen karakteriserer det nye prosjektet på Borgen som et typisk nærmiljøanlegg.

– Denne banen blir snill for de minste, men også slik at man kan dra på og ha det gøy også for de store barna, sier Pedersen.

Han har vært sjef for Hafjell bike park hvor han over flere år har samarbeidet med Neumeier om utvikling av anlegget. De to har blant annet stått for byggingen av løypa for downhill-VM og cross country-VM i 2014. Samtidig har de reist landet rundt for å lage baner for alle slags nivåer.

– Dette har blitt populært. Og vi ser at de banene som er skikkelig bygd også blir mye brukt. Andre vi har bygd for har kommet tilbake til oss med ønske om å lage nye baner, rett og slett fordi den første har blitt så mye brukt, sier han.

ÅPNES PÅ BORGENDAGEN

Banen er planlagt ferdigstilt i slutten av denne uka. Den skal åpnes offisielt under Borgendagen den 1. september. Ved Alfhallen vil det for øvrig denne dagen være boder og stands, samt aktiviteter både ute og inne i regi av de forskjellige gruppene i Borgen IL.

LES OGSÅ: Lokale klubber i duell om NFFs landslagsanlegg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.