Eidsvold Turn Skøyter-utøveren tok NM-bronse på 500 meter bak Hege Bøkko og Martine Ripsrud lørdag. Nå er alle tre klare for verdenscupen i Obihiro 16-18. november og Tomakomai 23.-25. november.

100 meter og teamsprint

– Det er veldig gøy å få muligheten, sier Anne Gulbrandsen, som ikke hadde regnet med å bli tatt ut til løpene i Japan.

– Tanken er at jeg skal gå 1000 meter og teamsprint begge helgene. For min egen del blir målet å gå to gode 1000-metere og få litt mer verdenscuperfaring. På teamsprint er målet å kvalifisere oss til VM i februar, sier Anne Gulbrandsen.

Heltidsstudent

Avreise til verdenscupløpene er allerede torsdag denne uken, og det skaper noen utfordringer for toppidrettsutøveren, som også studerer på heltid.

– Med tanke på skole er ikke dette ideelt for min del, men jeg må bare lese mer på egenhånd og bruke YouTube som et verktøy for å se disseksjoner og liknende. Ved å være strukturert og litt kreativ håper jeg at det skal gå, sier Anne Gulbrandsen, som studerer fulltid ved veterinærhøgskolen. Hun går nå andre året av et studieløp over seks år.

– Vi har anatomi og fysiologi nå, så jeg går glipp av en del praktisk undervisning når jeg er borte.

EM OG VM

Skøyteløperne blir i Japan fram til 26. november. Deretter kan det bli flere internasjonale løp for Anne Gulbrandsen.

– Målet for sesongen er å kvalifisere meg til flere verdenscup-løp, delta i EM og kanskje få gå teamsprint i VM, sa Anne Gulbrandsen til Eidsvoll Ullensaker Blad etter NM-bronsen på Hamar i helgen.

MOT DE BESTE I VERDEN

Nå er hun allerede klar for å konkurrere med de beste i verden. Seinere er det verdenscup i Polen og Nederland i desember, og første helga i februar er det verdenscupløp i Vikingskipet på Hamar.

Norges Skøyteforbund har tatt ut følgende løpere:

Ida Njåtun, Asker SK

Hege Bøkko, Hol IL

Martine Ripsrud, Stange SK

Anne Gulbrandsen, Eidsvold TF

Ragne Wiklund, Aktiv SK

Sofie Karoline Haugen, Sandefjord SK

Camilla Lund, Leinstrand IL

Håvard Lorentzen, Fana IL

Håvard Bøkko, Hol IL

Sverre Lunde Pedersen, Fana IL

Sindre Henriksen, Fana IL

Allan Dahl Johansson, Aktiv SK

Simen Spieler Nilsen, Arendal SK

Johann Jørgen Sæves, Båstad IL

Henrik Fagerli Rukke, Hol IL

Bjørn Magnussen, Spk Falken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.