Thale Listerud fra Ull/Kisa deltar denne uken på Statoils talentleir sammen med Norges mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år. Hun forteller at leiren har vært både lærerik og utfordrende.

– GØY

– Jeg forventet et høyt tempo med mange gode spillere, og det er det. Samtidig er det gøy å se hvordan det er å representere Norge og spille med flagget på brystet. Under denne samlingen får jeg også et innblikk i hva som trengs for å bli proff og leve av fotball, sier Jessheim-jenta.

For det er ingen hvem som helst som bidrar med tips. På leiren fikk jentene tett veiledning fra de norske landslagsspillerne Ada og Andrine Hegerberg. I fjor ble Ada kåret til årets spiller av det europeiske fotballforbundet. Rett før årets Mesterliga-triumf ble angriperen utnevnt til verdens beste kvinnelige fotballspiller av britiske BBC. Listerud og resten av talentene fra Akershus fikk anledning til å trene med Ada.

– VELDIG IMPONERT

– Norsk fotball trenger å utvikle et enda bedre offensivt spill og det er noe av det jentene lærer mye om på Landslagsskolen og på Statoils talentleir. Jeg er veldig imponert over nivået som alle Akershus-talentene har vist de siste dagene og jeg ønsker de lykke til videre med utviklingen, sier Ada.

Ada og Andrine har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har til sammen 198 kamper for aldersbestemte landslag og A- landslaget. De mener det er kombinasjonen av personlige egenskaper og et godt organisert opplegg som er nøkkelen til å utvikle framtidens landslagsspillere.

– For å bli god må man ha en sterk indre glød og en vilje til å trene mye over lengre tid. Det å få lov til å være med på Landslagsskolen og en leir som denne i Stavanger er veldig motiverende og kan få unge spillere til å yte enda litt mer, sier søstrene.

MYE ANGREPSTRENING

Listerud er til daglig en lynhurtig vingspiller på Ull/Kisas damelag i 3. divisjon. På talentleiren deltar over 80 spillere fra både J15-landslaget samt et skyggelandslag med spillere som er vurdert hakket under landslagsnivå. I tillegg er det tatt ut to tropper med spillere som er 14 år. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

– Noe av det vi i fotballforbundet jobber mye med er å bedre kvaliteten på det offensive spillet som finner sted på siste tredjedel av banen, og derfor handler mye av treningen på denne leiren nettopp om angrepsspillet sier Håkon Grøttland som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

LES OGSÅ: Ull/Kisa kan fortsatt få nytt navn

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.