Den første av helgens tre verdenscupkonkurranser i telemark gikk av stabelen i skisenteret i Hurdal på fredag. Dette er aller første gang verdenscuprenn er arrangert på Øvre Romerike. Jessheim-jenta Thea Smedheim Lunde er på det norske telemarklandslaget og har vokst opp i denne bakken. Fredagens konkurranse inneholdt både hopp, stakepartier og en 360 grader-sving, i tillegg til store og små kurver over bratte hengkanter.

- HELT GREIT

I Hurdal var det satt en kort, men samtidig tøff løype hvor Smedheim Lunde og mange andre av utøverne fikk flere tillegg for å for eksempel hoppe for kort eller gjøre for dårlige svinger rundt portene. Smedheim Lunde fikk tre tillegg på hoppene og ett i løypa. Hjemmehåpet endte på 8. plass.

- Det var helt greit. Klassisk er ikke min gren, så da er det bare å komme gjennom og å gjøre det så bra som mulig. Det var helt grei kjøring, men jeg dro på meg fire tillegg noe som var litt unødvendig, sier Smedheim Lunde.

Ullensaker skiklubb-kjøreren, som har bestemt seg for å legge opp etter sesongen, synes uansett det var gøy å kjøre verdenscup i bakken hun har vokst opp i.

- Det var veldig kult. Det var god stemning og veldig morsomt at det var så mange kjentfolk som kom for å se på. Det var veldig hyggelig, og lørdag blir det nok enda mer liv, sier hun.

Sveitsiske Amelie Reymond vant, mens norske Trym Løken vant herrenes konkurranse.

HAR SINE BESTE GRENER IGJEN

Verdenscuparrangementet fortsetter med sprintkvalifisering og parallell-konkurranser lørdag, og avsluttes med sprintkonkurransene dagen etter.

- Det er greiner som passer meg bedre, så da er det bare å kline til alt man har, sier Smedheim Lunde.

Allerede kvelden før ble FIS Telemark World Cup Hurdal 2017 offisielt startet med åpningsseremoni på Molstad Landhandleri. Over 350 publikummere møtte opp denne torsdagskvelden, og artisten Helene Bøksle startet det hele med sang. Ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud, ønsket velkommen og Hurdalskoret og tredjeklassekoret ved Hurdal skole satte stemningen for verdenscup-helgen. Barn fra Fremad Hurdal og Ullensaker Skiklubb stilte til trekning av startnummer. De hadde hvert sitt startnummer på seg gjemt under jakken og hver og en av de ti beste kvinnelige og 15 beste mannlige telemarkkjørerne i verden valgte hvert sitt barn og tilhørende startnummer. Verdenscuparrangementet fortsetter med sprintkvalifisering og parallell-konkurranser lørdag, og avsluttes med sprintkonkurransene dagen etter.

LES OGSÅ: Kreative husmødre strikker til verdenscupen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.