- Dette er fyrstelig kjedelig. Jeg sliter med noe som heter «plantar fascitt», som går på forbindelsen mellom hæl og tær. Jeg vet ikke når jeg skal prøve meg på konkurranser. Enn så lenge driver jeg med alternativ trening, slår eldstebror Thomas Roth fast.
Landets beste løper på 800 meter de siste årene har i en fire ukers tid slitt med skaden.
- Det eneste som hjelper er hvile. Det har jeg ikke tid til. Det er jo både EM og OL denne sesongen, sier Thomas.

SMERTEFULLT

- Det vil ikke være skadelig å løpe med denne lidelsen. Det er rett og slett bare smertefullt. Riktignok kan det ta litt lengre tid å få leget skaden, men i verste fall får jeg heller bruke litt ekstra tid til høsten, sier Thomas.
Han har fått kortisonbehandling og det hadde en viss positiv effekt, men det er mulig han må gjenta behandlingen for å få bedre effekt.
- Det er EM og OL som er viktig denne sesongen. Begge de to mesterskapene krever naturligvis kvalifisering. Og det å løpe kvalifiseringsløp som er gode nok, kan bli en utfordring med en vond fot, sier Thomas.

MÅ PRØVE

- Jeg har bestemt meg for å løpe de konkurransene som er nødvendig for om mulig å sikre meg en billett til mesterskapene. Jeg vil aldri godta å bli sittende foran fjernsynet og se på Rio-OL og vite at jeg ikke hadde prøvd alt å for å komme dit. Hvis jeg har prøvd og ikke blir funnet god nok, er det en annen sak. Da kan jeg med god samvittighet følge med på Rio-OL på fjernsynet, sier Thomas til EUB.

KJEMPETRENING

I løpet av vintersesongen har Thomas vært på treningsleir i Sør-Afrika ved to anledninger. I tillegg til en høydetrening i Etiopia og en avbrutt høydesamling i Frankrike.
- Alt har gått veldig bra i hele vinter. Vi har fått gjort alt vi hadde planlagt. Jeg føler at jeg er bedre på alt. Dessuten viser jo tester at utholdenheten er bedre enn før samtidig med at hurtigheten er bedre enn tidligere. Det er jo en av grunnene til at det er fryktelig bittert med denne skaden nå, sier han.
LES OGSÅ: Lærte løpsteknikk
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.