Andreas Roth løp inn til en andreplass under 800 meteren på Bislett Games, torsdag.

BEKREFTELSE

– Løpet mitt var en kjempefin bekreftelse på at ting er veldig der det skal være, sier Roth til EUB.

Han la seg inn som andremann i feltet, nummer tre bak haren – men når haren hoppet ut av løpet ble tempoet straks mye lavere. Dermed ble det omtrent som et lureløp, og tiden deretter.

– Det var litt dumt at det ble slik, men da jeg skjønte at tiden var såpass rolig så omstilte jeg meg og gjorde det til mesterskapstrening. Jeg hadde en ekstremt fin avslutning, sier ullsokningen.

GÅR FOR PERS

Han føler sesonginnledningen har vært veldig bra, men at den mangler det ene løpet som stemmer hundre prosent. 

– Jeg har manglet riktig konkurranse og riktige tider, så jeg venter bare tålmodig på at det kommer snart, sier han. 

På Bislett løp han over målstreken på tiden 1,49,17, kun slått av Sør-Afrikanske Rynhardt van Rensburg på 1,48,98. En ”ok” tid er Roths egen vurdering, men til uka skal det gå fortere. Ull/Kisa-løperen har ambisjoner om å slå sin personlige rekord på 1,47,10 under et dansk stevne på tirsdag.

– I København håper jeg å løpe fortere enn jeg noensinne har gjort før. Jeg går for pers og er superpositiv for det, sier Roth.

Ett av sesongens høydepunkter kommer helgen om to uker når det er duket for lag-EM der Roth skal representere Norge i 1. divisjon.

– SPENNENDE

1. juli reiser han til Sveits for et treningsopphold på nærmere tre uker.

– Det er der vi skal gjøre den siste jobben for å få fram formen, og etter det skal det gå virkelig fort. Det er det som gjøre meg såpass positiv nå. Jeg føler meg allerede klar for å sette pers, men har ennå ikke gjort den siste finpussen for å løpe fort. Det er det som er så spennende, sier Roth. 

LES OGSÅ: Thomas Roth gjorde comeback hjemme på Jessheim

LES OGSÅ: Endelig fikk Silje tak i kongepokalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.