Ull/Kisa startet en tøff kampperiode med å tape 1–3 borte mot Start, søndag. I 39. minutt gikk Kisa-stopper Ciise Abshir rett i bakken etter en hodeduell med Start-spiller Tapio Heikkilä i Kisas 16-meter. Dommeren og spillere rundt situasjonen var raske med å tilkalle hjelp fra sidelinjen.

Midtstopperen ble behandlet av medisinsk personell ute på matta i så lenge som 17 minutter før han ble trillet vekk på en ambulansebåre og fraktet til videre behandling.

Underveis i kampen meldte Ull/Kisa på sin Twitter-konto at Abshir var på sykehus og ved bevissthet.

- Når det gjelder Ciise Abshirs hodesmell var det dramatisk, men alt er bra med han, og han blir trolig med bussen hjemover, utdyper klubben etter kampslutt.

PRESSET FRA START

Trener Vegard Skogheim hadde før kampstart gjort to bytter fra laget som slo Fredrikstad forrige kamp. Kristoffer Ødemarksbakken kom på midtbanen for Christian Aas som sliter med en fotskade, og da Ole Kristian Langås måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen ble Nikolas Walstad gitt sin første start. Rokeringen i siste liten gjorde at Nicolay Solberg ble flyttet fra venstre- til høyrekant, og venstreback Vetle Dragsnes ble flyttet opp på venstrekant med Walstad bak seg.

Start tok kommandoen i kampen, presset på og forsøkte å spille seg rundt Kisa som lå kompakte inne på egen halvdel. Hjemmelaget kom til flere brukbare muligheter på innlegg, men Kisa-forsvaret ryddet unna slik at Kisa-keeper Stefan Hagerup sjeldent ble satt på de helt store prøvene.

LANG FØRSTEOMGANG

Da Ciise måtte ut med skade ble Martin Rosenkilde byttet inn i midtforsvaret. Rundt 18 minutter etter avbruddet var spillet i gang igjen.

Da det sto 60 minutter på klokka, men fortsatt i førsteomgang på grunn av oppholdet, tok Start ledelsen da Espen Børufsen kom seg foran Rosenkilde i feltet og headet ballen videre i lengste hjørne.

Tre minutter senere mente Nicolay Solberg at han hadde fått ballen over linjen til 1–1. Ballen var fri i feltet etter et innlegg, og Solberg fikk skutt fra kloss hold, men en Start-fot sto i vegen ved streken. Kisa trengte ikke å dvele lenge ved den situasjonen, for i 64. minutt var utligningen et faktum. Kisa fikk et frispark rett utenfor 16-meteren, og Niklas Sandberg fyrte av gårde en lav suser under Start-keeper Håkon Opdal.

Scoringen ble også det siste som skjedde før dommeren blåste for pause.

HAVNET UNDER IGJEN

Ti minutter ut i andreomgang gikk hjemmelaget tilbake i ledelsen. Et angrep som startet bak hos keeper ble spilt førtifem grader ut til Erlend Segberg som klinket ballen via tverrligger og inn.

I 69. minutt scoret Børufsen sitt andre og Starts tredje for kvelden. Venstrekanten plukket opp en løs ball utenfor Kisas sekstenmeter og brukte yttersiden av foten til å legge ballen bort i Stefan Hagerups venstre hjørne.

ÅRETS FØRSTE TAP

I jakten på redusering ble offensive Jonas Fjeldberg byttet inn for forsvarer Walstad med tolv minutter igjen av ordinær tid, men i sluttminuttene var Start nærmere å øke ledelsen enn Kisa var å komme tilbake.

Dermed gikk Jessheim-laget på sesongens første tap. Første mulighet til å komme tilbake på vinnersporet er førstkommende lørdag hjemme mot Åsane.

KAMPFAKTA

Start – Ull/Kisa 3–1 (1–1)

Sparebanken Sør Arena, 3084 tilskuere

MÅL

1–0. 45. min.: Espen Børufsen

1–1. 45. min.: Niklas Sandberg

2-1. 56. min.: Erlend Segberg

3–1. 70. min.: Espen Børufsen

Gult kort: Emmanuel Troudart, Ull/Kisa

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Jan Tore Amundsen, Ciise Abshir (Martin Rosenkilde fra 45.), Emmanuel Troudart – Nikolas Walstad (Jonas Fjeldberg fra 78.) - Nicolay Solberg, Kristoffer Ødemarkbakken, Truls Jørstad, Niklas Sandberg, Vetle Dragsnes – Andreas Aalbu

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.