• TRÅKKET TIL. Ole Martin Almeli fra Feiring kom i mål for 27. gang Mjøsa Rundt på tiden 6.51.15. Tv. Fred Tore Bråthen.

De første puljene ble sendt ut grytidlig søndag morgen, og heldigvis holdt regnet seg på avstand til godt inn i det 23,5 mil lange rittet.

– Det begynte å regne da vi var på Hamar, men det gikk greit. Det var en flott runde, og veiene er fine nå i år, forteller en av dagens hardhauser, Jørn Brodshaug, som har deltatt i sykkelrittet hvert år siden 1975. Han kom i mål på tiden 7.18.34.

MARKERER 100-ÅRS JUBILEUM

Feiring Idrettslags sykkelgruppe feirer hundre år i år, og en av dem som også har fått med seg et utall løp gjennom tidene er den rutinerte rittlederen og sykkelentusiast, Jostein Tofte.

– Nå er de gamle gode rundene i Mjøsa Rundt endelig tilbake igjen etter alt av ombygging og veiarbeid de siste årene. Det kjøres to etapper. Den lengste på 23,5 mil og den kortere på 18 mil, forklarer Tofte.

I den første puljen på dagens korte runde kom syklister fra Kløfta IL først over målstreken på tiden 5.22.11

Det begynte veldig fint, og er bra temperatur, men regnet ga utfordringer på sikten, sa Tormod Roksvaag fra Kløfta-laget.

Han skal snart også sykle Lillehammer-Oslo.

– Vi driver med oppkjøring til neste løp der, og Mjøsa Rundt er en flott oppvarming til dette, forteller Roksvaag.

JUBLET FOR PAPPA

Noen som også trosset nedbørsmengdene var familie og venner av de startende, som samlet seg i målområdet.

Michelle (7), Malin (6) Mattea (10 måneder), og mamma Stine Oddsteen, ventet på pappa Jim Andre Oddsteen, som sykler for Ullensaker IL. De holdt seg varme med lek og dans i målområdet, og jublet da pappa med sitt lag var blant de første over målstreken på den lange runden.

– Verdens beste pappa! jublet de når laget endelig var i mål på tiden 6.09.20.

– Regnet satte litt kjepper i hjulene i forhold til fart, men ellers har det vært en topp dag, sier Oddsteen.

MOTIVERER HVERANDRE

En som også var strålende fornøyd med dagen var Britt Lund, som sykler for Eidsvoll sykkelklubb.

– Det har vært en kjempefin dag, og en flott runde. Vi fikk ikke regnet før etter Hamer og ned, men det gikk helt fint, sier hun.

I målgangen ved Feiring skole kom også den første lokale rytteren for dagen, Ole Martin Almeli, over målstreken sammen med syklistene fra Eidsvoll sykkelklubb. Han hadde fått trøbbel med sikten etter vannmengdene, og måtte ta en liten pust i bakken.

– Det har vært en fin dag, og flott å sykle med eidsvollingene i dag. Her er det god lagånd, og vi har hatt en topp tur, sier Almeli, som kan notere hele 27 fullførte runder i Mjøsa Rundt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.