I mandagens G16-kamp mellom Sørumsand 3 og Kløfta 2 ble det filmet at en trener fra Kløfta dyttet dommer Inge Olav Seth. NFF Akershus har onsdag ettermiddag gitt treneren den strengeste straffen som kretsen har til rådighet med tre måneders utestengelse og en bot på 4.000 kroner. 

- HELT UAKSEPTABELT

- Det er fordi vi ser svært alvorlig på fysisk kontakt med dommeren. Vi setter ikke pris på verbal kjefting heller, men det går uansett ei veldig klar grense når det kommer til det fysiske. Det ønsker vi å markere med å gi den maksimale straffen vi kan, sier dommerkonsulent Trond Ivar Døvle i NFF Akershus til EUB.

Han utdyper at fotballen har en utfordring ved at dommerne er utsatt for mye negative tilrop og tilbakemeldinger.

- Det blir ikke noe bedre i det øyeblikket det blir fysisk. Det er viktig å gi det signalet at dette er helt uakseptabelt. Vi tenker også på rekrutteringen og ønsker å sørge for flere og bedre dommere for lagene som ønsker å ha det moro med fotball, sier dommerkonsulenten. 

Kløfta og fotballgruppa har hele tiden vært klare på at de tar saken svært alvorlig.

- Når dette først skjedde så synes vi Kløfta som klubb har opptrådt bra i forhold til å følge opp saken, sier Døvle.

HAR SAGT OPP

Kløfta fotball-leder Kjetil Kokkim sier til EUB at de tar sanksjonen til etterretning.

- Den vil ikke få noen praktisk betydning fordi den aktuelle treneren sa opp sitt trenerforhold med klubben med umiddelbar virkning i går, sier Kokkim.

Fotball-lederen sier at han og treneren har blitt enige om at Kokkim uttaler seg på vegne av ham og klubben. Med all oppmerksomheten rundt saken er klubben også opptatt å ivareta treneren, selv om han ikke lenger er tilknyttet klubben.

- Vi fortsetter å ivareta ham selv om vi ikke lenger har en treneravtale med ham. Så ivaretar vi de andre rundt laget som får inn en ny trener, sier Kokkim, som setter pris på at klubben får honnør for sin håndtering av saken. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.