Til sommerferien ledet Eidsvold Turn 3. divisjonstabellen med seks poengs luke til Kvik Halden. Lørdag sparkes høstsesongen i gang mot Kråkerøy på Myhrer. Deretter er neste hjemmekamp mot nettopp Kvik Halden, og før og etter nøkkelkampen venter tøffe bortekamper mot uberegnelige Strømsgodset 2 og fjerdeplasserte Valdres. Både Turn og Kvik Halden har en klar målsetting om å rykke opp til 2. divisjon.

– Jeg vil tro at mye blir avgjort i løpet av fire kamper. Da vet vi i alle fall om det blir supertøft eller litt enklere, sier Roar Halvorsen, daglig leder i Eidsvold Turn.

Den kommende nøkkelperioden er også en hovedårsak til at klubben har vært opptatt av å utvide stallen på overgangsmarkedet i sommer.

– Med uavgjort og tap i disse kampene er det kamp helt inn, og det må vi også være forberedt på. Det er også grunn til at vi styrker oss slik at vi skal være godt rustet, sier Halvorsen.

LOKALE GUTTER

Det har vært en del endringer i Turn-troppen den siste tiden. Toppscorer Thierry Dabove er solgt til Raufoss, Markus Stensby flytter for å studere, og talentet Erik Ruud er langtidsskadd. For å styrke en tynn og sårbar stall er Oliver Stenseth, Magnus Tvedte og Lars Jørgen Mork hentet til klubben.

– Med de tre inn er vi veldig fornøyde. Vi er veldig glade for å få inn Oliver, for det er morsomt med en lokal gutt tilbake. Han har vært i Ull/Kisa noen år og det er ålreit at spillere kan komme tilbake til oss dersom de ikke når helt opp ute. Det ser vi som et positivt tegn. Han er en spennende spiller som har tatt store steg, sier Halvorsen.

I tillegg er Eirik Trøen tatt opp i A-stallen etter gode prestasjoner på klubbens rekrutt- og juniorlag. Midtbanespilleren er for øvrig bror av tidligere Turn-profil og nåværende Ull/Kisa-spiss, Martin Trøen.

– INSPIRERENDE

– Policyen vår er at spillere som hentes utenfra er ment å gå inn i en førsteellever. Vi ønsker å få fram flest mulig lokale spillere, det er sånn vi må drive for å få det til å gå rundt, og da er det inspirerende at det kommer opp spillere fra egen tropp. Vi tok Eirik Trøen opp nå, og har i tillegg fem andre som er med å hospiterer med A-laget, og som vi håper kan ta det neste steget, sier Halvorsen.

Klubbledelsen er også såpass fornøyde med trener Joakim Dragsten og assistent Mikkel Bjørnstad, at de allerede har begynt prosessen med å binde suksessduoen til klubben på lengre kontrakter.

FAKTA

  • Etter 14 kamper leder Eidsvold Turn sin 3. divisjonsavdeling med 38 poeng.
  • Turn har til gode å tape en seriekamp denne sesongen. Fasiten hittil er 12 seire og to uavgjorte kamper.
  • Blåtrøyene har en luke på seks poeng ned til nærmeste utfordrer, Kvik Halden. Lagene møter hverandre 25. august på Myhrer.
  • Høstsesongen sparkes i gang lørdag 11. august med hjemmekamp mot Kråkerøy. 

LES OGSÅ: Kløftas banemann med verdensnyhet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.