Femtenåringene fra Jessheim ble sendt av banen med 8-0-tap for Mosjøen. Likevel er det neppe resultatet guttene først og fremst vil huske. Motstanderlaget hadde nemlig to av Norges største popstjerner på laget – Marcus og Martinus.

– Gutta visste jo godt at de skulle spille mot to kjendiser. Jeg hørte at mye av praten før kampen dreide seg om det, ler trener Lars Olav Venger-Pedersen.

TRAKK TUSENVIS

Oppmøtet til kampen var av en art Ull/Kisas a-lag foreløpig bare kan drømme om. Tusenvis av tilskuere flokket til bane 4 på Ekebergsletta for å få med seg pop-tvillingenes besøk. Duoen med 1,5 millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram turnerer store deler av året. I sommer ønsket de imidlertid å spille fotball med kompisene sine på Mosjøen IL.

Mens Kisas femtenåringer skaffer seg lommepenger ved å gå med søpla og rydde ut av oppvaskmaskinen solgte pop-tvillingene merchandise for 29,5 millioner i 2017. I tillegg kommer inntekter fra konsert- og artistvirksomhet, så det er ingen tvil om at brødrene har noe spesielt som mange vil ha en bit av.

– BLE IKKE PÅVIRKET

– Vi var forberedt på at det ville komme mange folk. Det var gøy å spille for et så stort publikum, men dessverre spilte vi i en dårlig kamp, sier 15-åringene fra jessheim-laget.

Kisa-guttene synes Mosjøen var et godt lag, men hevder de ikke ble påvirket av popstjernenes nærvær.

– Underveis i kampen tenker en ikke noe særlig over det. Vi behandlet de ikke noe annerledes enn andre motspillere, sier de.

BLE TATT «LUKA» PÅ

Duoens mest avspilte låt – «Elektrisk» har i underkant av 60 millioner avspillinger bare på Spotify. Ingen av popstjernene startet kampen, men begge kom inn på banen etter hvert. Én av de noterte seg også for en heller frekk manøver på Kisas Andreas Iversen:

– Ja, han tok «luka» på meg. Det var ydmykende foran så mange tilskuere, ler Andreas om situasjonen der Martinus spilte ballen mellom beina hans.

KJENNER HVERANDRE GODT

Halvparten av gjengen har spilt sammen fra de var 6 år, og er en sammensatt spillergruppe.

– Vi har stor spredning i både ambisjons- og ferdighetsnivå, så deltakelsen i Norway Cup er først og fremst for moro skyld. Ikke alle av gutta satser like hardt, men vi har spillere som holder et høyt individuelt nivå, sier trener Lars Olav Venger-Pedersen.

LES OGSÅ: Banemannen har funnet opp maskin som skal hindre miljøutslipp og få gummien tilbake på kunstgresset

FAKTA - NORWAY CUP

  • 1900 lag fra 6-19 år
  • 30 000 deltagere fra ca. 50 nasjoner
  • 73 baner
  • 5000 kamper
  • 450 dommere og 70 observatører
  • Arrangeres i år for 46. gang

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.