- Det er bra med deltakere blant de unge, men det plass til mange flere blant de eldre, sa Nils Kristen Wiig hos Ull/Kisa da han hadde fått sendt alle deltakerne ut i sine respektive løp.

Noen av de yngste var Håkon Lindholt, Lars Ove Smestad og Jenny Sona Slåstad blant mange som løp sine 300 meter inkludert noen hinder underveis.

Da var det godt å komme i mål og få is og feire egen innsats ute på løpsbanen.

INTERVALLSTAFETT

Blant de litt eldre utøverne ble det arrangert intervallstafett. To utøvere på hvert lag løp tre etapper hver seg og her sto det ikke på innsatsen.

Til slutt kunne Mathea Edle R. Olsen og Marlene Gulbrandsen og brødrene Martin og Ola Spigseth trekke det lengste strået i sine respektive klasser etter solid innsats.

FULL INNSATS

En av de aller ivrigste på løpebanen torsdag, var George Pape fra Jessheim. Han stilte i klassen for funksjonshemmede, og innsatsen var på topp. Han hadde ikke tid til å vente på noen og dro av gårde i fullt firsprang og var solid foran alle andre i mål.

- Jeg datt underveis også, forklarte han etter løpet, men det gjorde tydeligvis ikke mye.

George er en ivrig utøver som både trener vekter, svømmer og spiller fotball ved siden av å løpe karusell.

- Forrige gang ble det andre plass, men i dag vant jeg strålte George fornøyd.

LES OGSÅ: Landets første løpskarusell snurrer videre

FOLKEHELSE

Torsdagens raskeste mosjonist på kvinnesiden var Linda Spigseth fra Årnes.

- Det var en meget bra løype, som passer oss damer på over 40, smilte hun lurt etter målgang.

Linda, som er fysioterapeut og levende opptatt av folks helse, mener at slike løp er utrolig viktige for folkehelsa.

- Her er det plass til alle, sa Linda, som også mente at løpskaruseller må markedsføres enda bedre for å få flere med ut på trening.

- Det er gøy å løpe, og jeg har gjort det hele livet, avsluttet Linda som fastslår at løping er forebyggende mot både hjerte- og karsykdommer og fedme som er en alvorlig trussel mot folkehelsa.

UNGE TOTALVINNERE

Helena Myhre og Sondre Westby Liestøl sørget for Ull/Kisa-seire i både dame- og herreklassen.

- Det er moro å prøve nye ting, sa Helena etter målgang, som syntes det var både tungt og morsomt og lenger enn normalt for hennes del.

- Det var lenger enn jeg pleier å løpe, men jeg er godt fornøyd, sa Sondre. Han sikret seieren med en solid avslutning på siste halvpart av løpet og var godt over en langside foran i mål til slutt.

LES OGSÅ: - Vi må ta været som det kommer. Vi er tøffe alle mann, så vi løper uansett vær

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.