VM i feltritt eller World Equestrian Games (WEG) som det offisielt heter, arrangeres hvert fjerde år og innbefatter de fleste greiner innen ryttersporten. Norge har aldri før hatt ryttere til start i feltritt i WEG som ble etablert i 1990. Før dette hadde alle greiner sine egne VM, men heller ikke i disse har det vært nordmenn til start. Nå blir Heidi Bratlie Larsen fra Ullensaker rideklubb og Euforian den første norske ekvipasjen noen gang til å delta i et VM i feltritt.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse tidlig i karrieren, sier Heidi.

Hun er født i 1985, men møter konkurrenter i WEG som er rundet 60 år.

– Jeg er utrolig stolt og ydmyk og utrolig takknemlig for at landslagsleder Piia Pantsu-Jönsson og Norges Rytterforbund har sånn tro på oss at de gir meg denne muligheten, sier Heidi.

Ryttersport er en sport der man høster av sine erfaringer og kan bli bedre med årene så lenge helsen holder. Bratlie Larsen og hesten er trygt på plass i VM-byen Tryon i USA.

– Vi har kommet oss i orden og gjør nå siste finpussen før start, sier Bratlie Larsen.

TRE ØVELSER

Deres konkurranse starter på torsdag. Feltritt består av tre øvelser. Dressur, utholdenhetsprøve på 5700 meter terrengritt over 42 faste hindre i 570 m pr. min. tempo, og vanlig sprangridning som er finalen på søndag.

– Jeg har gått første to tredjedeler av terrengbanen og det ser veldig bra ut. En bane med utfordringer som passer oss bra, sier Heidi om banen som inneholder mange flotte kunstferdige hindre som hest og rytter skal over på lørdag. Også landslagsledelsen gleder seg stort over den kommende historiske begivenheten.

– Jeg synes det er så moro at Heidi har klart å kvalifisere seg til dette mesterskapet. Hun har jobbet hardt og hatt klare mål over tid. Jeg gleder meg til å se de i aksjon, sier sportssjefen i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen.

– FANTASTISK

Heidi og Euforian har i år den femte sesongen sammen på internasjonalt nivå. De har blant annet blitt nummer fem i et stort feltritt i Frankrike, samt nummer 18 i det åpne britiske mesterskapet nå nylig. I fjor ble Heidi historisk som en av de første norske deltakerne i feltritt-EM. Hun kjøpte Euforian høsten 2013. Da hadde den noe erfaring fra internasjonalt feltritt, og Heidi hadde fram til da stort sett ridd lånte hester. 

– Det vi to har opplevd sammen er smått fantastisk, sier Heidi, som er klar for en helt ny erfaring på hesteryggen.

LES OGSÅ: Hundeløp slo an blant både to- og firbeinte

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.