Som del av nye Jessheim videregående skole er det vedtatt at Akershus fylkeskommune også skal få opprettet en grusbane i elleverstørrelse for fotball og annen kroppsøving. Ullensaker har behov for flere kunstgressbaner, og kommunen kontaktet derfor Akershus fylkeskommune for å undersøke mulighetene for å heller lage kunstgressbane ved den nye skolen i stedet for grusbane.

INGEN VIL TA REGNINGEN

En løsning som ble lansert på et møte mellom partene i november var om ikke Ullensaker kunne finansiere toppdekket og ta over prosjektet fra den ferdige flaten som leveres. Ullensaker har siden gitt tilbakemelding om at de ikke har funnet penger til dette.

- Vi hadde ikke midler her i kommunen på det tidspunktet. Vi har derfor spilt ballen videre til fylkeskommunen, sier Haakon Fjone, rådgiver i park og idrett til EUB.

Heller ikke for Akershus fylkeskommune er det aktuelt å ta regningen for en oppgradering.

- Det er riktig at Ullensaker kommune har tatt kontakt med Akershus fylkeskommune om en mulig kunstgressbane ved Jessheim VGS. Prosjektet på Jessheim VGS gjennomføres i et offentlig privat samarbeid. I kontrakten med utbygger ligger et vedtatt byggeprogram som inneholder en grusbane ved idrettshallen. Anlegget er ferdig prosjektert og det er besluttet at kontrakten skal følges, sier prosjektleder Gjertrud Pettersen i AFK eiendom FKF.

Kommunen bygger ikke lenger grusbaner og har gjort det klart at den ikke er interessert i å bruke en grusbane for sine idrettslag på kveldstid og helger.

-GAMMELDAGS TANKEGANG

- Unger i dag er mye mer kresne enn for 20 år siden. Når vi tilbyr grusbaner er dette ikke veldig populært. Baner av grus er en litt gammeldags tankegang, utdyper Fjone.

Når det først skal opprettes en ny bane mener kommunen at alle ville fått utbytte av å gjøre den moderne. Fjone påpeker at samme grunnarbeid må gjøres uansett dekke, og at det ikke er snakk om undervarmet bane, hvilket ville vært et betydelig dyrere alternativ enn en ordinær.

- Det vil fortsatt være dyrere å lage bane av kunstgress enn grus, men vi tror det hadde hevet kvaliteten både for brukerne på dagtid samtidig som kommunen ville fått et bedre tilbud for idretten på kveldstid, sier Fjone.

- ENORM VEKST I IDRETTEN

I 2017 vil kommunen uansett få tilgang på ny undervarmet bane på Borgen, samt ordinær bane på Skogmo. Bakkedalen-prosjektet på Kløfta inneholder også to baner.

- Situasjonen vil bedre seg, men det er uansett en enorm vekst i idretten. Vi tenkte derfor at dette kunne være en billig løsning som gagner alle, sier Fjone.

LES OGSÅ: - Det er kanskje ikke tiden for å dra på hytta når ungdommen er 15 år og vil på fest

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.