På et ekstraordinært årsmøte i regi av Ullensaker/Kisa IL den 10. mai stemte medlemmene i Ull/Kisa for å utsette avgjørelsen om å bytte klubbnavn til UKI Jessheim. Utsettelsen ble gjort på ubestemt tid og møtet ble hevet uten at noen videre framdriftsplan var bestemt.    

DISKUTERER VIDERE

Den siste dagen i mai ble saken tatt opp igjen til diskusjon i Ull/Kisas hovedstyre. 

– Vi har hatt et hovedstyremøte hvor dette var en av hovedsakene. Vi ble enige om å tenke over saken til over sommerferien. Så vil vi da ta den opp på nytt og vurdere hva vi gjør videre, om saken blir ytterligere utsatt eller om vi setter ned en arbeidsgruppe, sier hovedlag-leder Ole Kristian Wiig til EUB. 

Hovedstyret er allerede enige om at et eventuelt nytt navneforslag skal være mer gjennomarbeidet, og diskutert bedre på tvers av klubbens idretter, enn hva som var tilfelle inn mot det ekstraordinære årsmøtet i mai.

– LÆREPENGE

– Dersom saken om navn skal opp på nytt så tror jeg vi må jobbe mer internt først. Det har vært en lærepenge, sier Wiig. 

Som EUB hadde omtalt i en artikkelserie i forkant av møtet var det stor uenighet rundt forslaget om å bytte navn. På møtet ble det temperatur da frontene ytret seg ansikt til ansikt. 

– Så lenge det var såpass sterke meninger så er jeg fornøyd med at det ble en utsettelse. Ingen hadde vært tjent med en beslutning med så sterke interne krefter imot. Jeg ble litt overrasket over hvor sterke reaksjonene var, men når de var så sterke så var det fint at saken ble utsatt, sier Wiig, som stiller seg bak dem som ikke ville ha gjennom et navnebytte for enhver pris.

– Navnespørsmålet går nok dypere enn jeg ante i utgangspunktet. Og så mener jeg at hvis man skal gjøre en endring så må det være til et navn som har oppslutning av en klar majoritet, ellers vil det skape en strid som neppe blir lagt død over tid, sier Wiig.

– NYTTIG Å HA DET MØTET

Selv om det ekstraordinære årsmøtet gikk som det gikk føler hovedlag-lederen at samlingen av totalt 92 stemmeberettigede medlemmer var av verdi. I ukene som har gått har han fått mange synspunkter fra folk i miljøet.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at mye av det som ble sagt på møtet var bra. Så i det store og hele tror jeg det var nyttig å ha det møtet, sier Wiig. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.