Eidsvold Turn-angriper Martin Trøen herjer i 3. divisjon. På de to siste kampene har han scoret ti mål, og har totalt 16 mål på seks kamper. Romerikes Blad meldte onsdag at 1. divisjonsklubbene Ull/Kisa og Strømmen er interesserte i å hente Trøen. Til EUB sier Turn-leder Roar Halvorsen at begge klubbene har henvendt seg til Eidsvold Turn om en overgang. Før klubbledelsen og Trøen skulle møtes onsdag kveld for å diskutere saken, var Halvorsen klar på at Turn vil legge stor vekt på hva spilleren selv ønsker.
- Vi tar en runde med spilleren og det sportslige apparatet vårt om henvendelsene. Vi slipper ikke en sånn spiller gratis, det er den viktigste spilleren vi har. Samtidig har vi ikke tenkt å stoppe Martin hvis det er dette han vil, sier Halvorsen.
Han poengterer at en overgang nå i sommer må veies opp mot mulighetene for en overgang etter sesongen.
- Martin vil ha et annet utgangspunkt hvis han scorer 40 mål i 3. divisjon og er topptrent til neste sesong, sier Halvorsen.

VIL OPP

Trøen er klar på at han fortsatt har store ambisjoner.
- Det er gøy med interesse. Det er ikke til å legge skjul på at jeg vil spille på et høyere nivå enn nivå 4. Det tyder også på at jeg og laget gjør noe bra, sier Trøen.
Før forrige sesong vendte eidsvollingen hjem fra et tøft eliteserieopphold i Sogndal hvor gjennombruddet på toppnivå aldri kom. Steget ned til 2. divisjon og senere nedrykk har imidlertid ikke rokket ved ambisjonsnivået til den tidligere G18-landslagsspilleren.
- Jeg gikk til Sogndal med mål om å leve av fotballen. Da det ikke gikk så var jeg veldig skuffa. Men jeg bestemte meg for å gå hjem til trygge omgivelser og utvikle meg slik at jeg kunne prøve meg igjen senere. Det er det jeg vil, altså å leve av fotballen, sier Trøen.
Kisa har fulgt Trøen i lang tid. Forrige gang EUB omtalte Kisas interesse for å hente Trøen endte han i stedet opp på lån hos 1. divisjonskollegaen HamKam. Den høsten fikk han erfaring av syv kamper i 1. divisjon for laget som var desidert dårligst og rykket ned.
- Det er vanskelig å vurdere hvor stor forskjell det er på divisjonene, men sist jeg var i 1. divisjon var det ikke et skremmende nivå, sier Trøen.

LETTERE OG RASKERE

Før returen til Turn hadde han over flere sesonger misset tre til seks måneder hvert år med skader. Nå har han fått kontinuitet i treningshverdagen over halvannet år. Resultatet er en lettere og mer fotrapp spiller.
- Det henger veldig sammen med at jeg det siste året har vokst, blitt eldre, og har støttespillere rundt meg som tar tak og heller lar meg ta en dag av og trene 3-4 uker i strekk, framfor å være på hver eneste trening, kjøre full økt hver gang og så bli skadet. Tidligere turte jeg ikke å si nei og ble skadet. Det er viktigere å være i form over tid enn å presse seg til å trene hver økt og risikere å være ute i to måneder, sier Trøen, som har proffkontrakt med Turn ut inneværende sesong.
LES OGSÅ: Enda en Ull/Kisa-spiss er ute med brudd i beinet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.