Ull/Kisa gjør tøffe kutt for å møte en ny hverdag for herrelaget i 2. divisjon, men klubben har som kjent bestemt at bredden ikke skal lide av A-lagets nedrykk. Med forankring i styre og sportslig utvalg har klubben denne høsten derfor kunnet jobbe fram en handlingsplan for å utvikle jentefotballen, hvilket blant annet innebærer at Kløfta-karen Aleksander Ebbestad er ansatt som koordinator på jentesiden.

- NÅ SATSES DET ORDENTLIG

- Nå satses det ordentlig på jentesiden, så framover blir det spennende for jentene i klubben, sier Tommy Olsen, administrativ leder for bredde i Ull/Kisa.

Ett av tiltakene er å melde på et damelag til seriespill fra sesongen 2016. Ebbestad har i 2014 vært med rundt samarbeidslaget Ullensakerjentene KK og Ull/Kisas J17-lag. Nå skal han fortsette å ha hovedansvaret på J17-laget, i tillegg til en koordinerende rolle for jenter fra 12 år og oppover.

- Tanken er at han blir klubbens første damelagstrener. Vi har en fin stamme på J17-laget som er forespeilet å bli damelaget, selv om det også vil være mulighet for andre som holder 17-årsklasse nå, sier Olsen.

Han forteller at beslutningen om å opprette damelag kommer etter ønske fra både klubb og spillere. Tidligere har det vært en forståelse om at jentespillere tar turen over til Borgens damelag i 16-17-års alderen.

- Vi er en såpass stor klubb at jentene selv har et ønske om å kunne fortsette å spille i gult og grønt. Derfor er det naturlig at vi legger til rette for det, sier Olsen.

Han understreker at samarbeidet med Borgen har vært bra.

- Men alternativet for mange av dem som ikke vil til Borgen har vært å slutte, og det synes vi er trist, sier breddelederen.

SKAL BLI BEST

Handlingsplanen har et treårsperspektiv. Målene er å øke rekrutteringen, beholde spillere, tettere samarbeid med andre klubber, samt sikre kvaliteten på støtteapparat i alle trinn. Ebbestad ser fram til å ta fatt på det koordinerende ansvaret.

- Dette blir spennende. Fokuset på jentefotballen i klubben har ikke vært all verden tidligere, så det blir moro å være med på å bygge opp noe, sier han.

Ebbestad sier potensialet er stort ettersom en tredjedel av den totale medlemsmassen er jenter. Det betyr 250 jenter fra alderen seks til 17 år. Etterveksten tatt i betraktning mener begge at to strake opprykk etter starten i 4. divisjon bør være et realistisk mål, og at klubben skal ha det ledende damelaget i regionen innen fem år.

- Vi skal ikke stresse dette, men vi bør være i 2. divisjon relativt fort, og jobber vi riktig med de yngre i klubben bør mulighetene absolutt være gode, sier Ebbestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.