– Jeg setter stor pris på tilliten og gleder meg til å ta tak i arbeidet som øverste leder for norsk langrenn, sier Bjervig i en pressemelding.

Han starter i jobben 1. juli 2018 i en overgang fra å være administrativ leder samme sted, likestilt med landslagssjef Vidar Løfshus, som han nå blir sjef for.

STOLT

– Det er med stolthet og engasjement jeg tar fatt på arbeidet med å inspirere og ivareta mennesker både internt og eksternt til og være en del av vår nasjonalidrett, sier den tidligere landslagsløperen.

Bjervig er utdannet siviløkonom og har vært ansatt i Norges Skiforbund siden 2014, de to siste årene som administrativ leder i langrenn. Han har tidligere vært daglig leder for Bjørn Dæhlie Sport AS, salgsdirektør i Acta Kapitalforvaltning og salgssjef i AstraZeneca. Han la opp som langrennsløper i 2003, og hadde sine beste plasseringer med VM-sølv på stafett i Ramsau i 1999 samt flere topp tre plasseringer i World Cup og norgesmesterskap.

– DEN BESTE

– Det har vært en lang og grundig ansettelsesprosess med gode søkere. I finaleheatet hadde vi fire sterke kandidater representert med begge kjønn. En samlet langrennskomité er enige om at Espen Bjervig er den beste til å lede norsk langrenn videre, sier leder av langrennskomiteen i Skiforbundet, Torbjørn Skogstad.

Bjervig understreker at forbundet må tilpasse seg framtiden.

– Rekruttering i bredden skal gjøre sporten tilgjengelig og attraktiv for alle, og toppidretten skal sørge for kompetansedeling og læring slik at vi kan levere gode resultater også i årene framover, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.