Forrige uke var Ull/Kisa-duoen å se på TV som deltakere under friidrett-EM i Berlin. Under Norgesløpet på Jessheim den 1. september skal både Thomas Roth og Markus Einan løpe med ballonger festet til kroppen som indikerer at deres tempo fører til en gitt sluttid for alle deltakerne som holder følge.

– KJEMPEMORO

– Det er kjempemoro at dette lar seg gjøre, sier Nils Kristen Wiig fra arrangørklubben Ull/Kisa friidrett.

Han sier at det foreløpig ikke er helt spikret hvilke andre løpere som skal bidra som fartsholdere, og heller ikke hvilke tider alle skal ha ansvar for.

– Men vi prøver å få til en stor variasjon. Fra dem som vil løpe fort, og kanskje helt ned til dem som går, sier Wiig.

Norgesløpet på Jessheim ble arrangert for første gang i fjor. Inn mot andre utgave jobber Ull/Kisa mot at dette skal bli en tradisjon.

– Ja, vi håper det. Vi har prøvd å etablere løyper som er faste, og som er merket slik at det går an å finne fram for dem som vil prøve den på forhånd. Vi har satt noen små pene piler ute i løypa, og hver kilometer er merket med kart. Det er bare å teste hvis man vil, sier han.

Løypene er på 10 og 5 km og går i lettløpte omgivelser rundt om på Jessheim. – Vi har også et opplegg for de yngste, inne på løpebanen. Der har vi lagd en runde på 150 meter, hvor man kan løpe så mange runder man klarer på fire minutter, uten at resultatet er så viktig. Det er bare om å gjøre å fullføre så skal alle få Norgesløp-medaljen, sier Wiig.

AKTIV KOMMUNE

Et par uker før det braker løs er 457 løpere forhåndspåmeldt. Dette er flere enn på samme tid i fjor.

– Vi har veldig god kontakt med Ullensaker kommune som er veldig med, både inn mot ansatte og gjennom skolene, sier Wiig.

Arrangøren er opptatt av at alle skal kunne finne sine egne utfordringer, uansett alder eller løpserfaring.

– Vi håper at dette skal bli en veldig fin opplevelse for alle, og at man finner seg sine egne mål. Bare det er en inspirasjon til å holde seg i form, så dette er folkehelse på alle nivåer, sier Wiig.

LES OGSÅ: Brannmann løste vannutfordring i ishallen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.