Ung tropp viste muskler mot Ammerud: Anniken og Helle med drømmedebut

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Tom Erik Paulsen
sporten@eub.no | 95 21 60 70
Publisert: 12.12.16 11:00

JESSHEIM. Helle Nyland fylte 16 år fredag, mens Anniken Bredesen fylte 16 år på lørdag. Søndag strålte begge i debuten for 3.-divisjonslaget, og scoret sju mål til sammen.

- Jeg var veldig nervøs, innrømmer Bredesen selv etter debuten. Hun har sittet på tribunen og sett på at flere av hennes lagvenninner fra J16 har fått debutere på A-laget. EUB har tidligere omtalt både Pernille Skjønberg og Helene Røtterud, begge født 2000, som har markert seg i 3. divisjon. Søndag var det endelig Bredesens tur til å entre seniornivået.

- Har det vært kjedelig å vente?

- Jaaa, jeg har hatt veldig lyst til å spille. Jeg er jo og ser på alle kampene, så det har vært veldig kjedelig, sier Bredesen, som er fornøyd med gjennomføringen i Jessheimhallen søndag.

- Det gikk helt greit. Jeg var veldig nervøs da, så sånn sett gikk det ganske greit. Jeg har vært litt sjuk denne uka, og jeg merker at de spillerne på senior er litt tøffere, mer rutinerte og vet litt mer hva de skal gjøre. De er mye hardere i duellene og vondere å møte i forsvar når jeg finter. De får ikke så lett tominuttere, avslutter Bredesen.


GJENNOMSNITTSALDER 16,8 ÅR

Det unge Kisa-laget hadde til slutt god kontroll på Ammerud. Foruten rutinerte målvakt Maj-Lill Johansen i mål og June Dramstad som bakspiller, er stammen i Kisa-laget født sent på 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Foruten nevnte Bredesens tre scoringer, vartet også Helle Nyland opp med en fantastisk debut på nivået. Nyland fylte 16 fredag, og rushet inn fire mål fra sin kantposisjon søndag. I tillegg scoret Sara Gresaker (2000) fire mål, mens Pernille Skjønberg (2000) scoret fem. Om man ser bort ifra Dramstad og Johansen, klokker Ull/Kisa inn med en gjennomsnittsalder på 16,8 år.


TID FOR Å SETTE RELASJONENE

- Det er både positivt og utfordrende med et så ungt lag, sier hovedtrener Frank Bredesen.

- Det er gledelig at såpass mange gode kommer opp og bidrar og lærer på seniornivået, samtidig er det utfordrende å få relasjonene til å sitte. Laget trenger tid for å få samspillet på plass. I dag var det litt sånn at man føler seg litt trygg på seier, samtidig som det lå en liten følelse av at det kunne ryke, oppsummerer Bredesen. Han sier at målet i avdelingen må være å beholde plassen, slik at den yngre garde får en arena å matche seg på også i årene framover.

- Håpet er at vi klorer oss fast sånn at man får tid på seg til å sette laget. Sånn sett var det godt å slå Ammerud, som nok er et lag som kommer til å ligge i nærheten av oss på tabellen. Nå har vi slått dem to ganger, og er foran dem på innbyrdes, avslutter Bredesen. Laget tar nå juleferie fra serien, men fortsetter å trene som vanlig jula igjennom. Før juleferien ligger Ull/Kisa på 7. plass med ti poeng.

3. divisjon

Ull/Kisa - Ammerud 28-23 (13-10)

Jessheimhallen, 93 tilskuere

Dommere: Svein Tore K. Pedersen og Eivind Scheie

Lag Ull/Kisa: Maj-Lill Johansen, Rikke Hanssen, June Dramstad (6), Rikke Løken Hansen (2), Sara Gresaker (4), Elise Lystad (1), Pia Misund Johnsen (1), Marte Andersen (2), Pernille Skjønberg (5), Anniken Bredesen (3), Helle Nyland (4), Katharina Olsen.

«Dette blir en sentral trio i eliteserien i håndball» - Det fastslår Rælingens hovedtrener Michael O'Sullivan.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Sport
I sin første treningskamp for sesongen ble Ull/Kisa fullstendig ydmyket av lag fra eliteserien NOTUSED
JESSHEIM. Fikk en marerittstart på oppkjøringen.
Bare tre av 16 lag var ubeseiret i spill under turnering for 13-åringer. Store Tottenham og Zenit, pluss lille Ull/Kisa NOTUSED
ULLENSAKER. Talentene fra Jessheim holdt følge med storklubbene.
EUB QUIZ: Vant norgescuprenn for første gang
QUIZ. Test deg i EUBs sports-quiz.
Liv og røre i gammel klubb NOTUSED
EIDSVOLL. Eidsvoll Badmintonklubb er en gammel klubb som så dagens lys omtrent samtidig med Eidsvollhallen.
588 startet i KM i skiskyting NOTUSED
FET. Det var stor deltakelse da Fetrennet ble arrangert i skiskyting på Hvaltjern skistadion sist helg.
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll NOTUSED
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.
Sigrid Bye klar for landslagsoppgaver NOTUSED
EIDSVOLL. Sigrid Byes flotte resultater i sist helgs norgescup i langrenn, medførte nye oppgaver umiddelbart.
I toppen i bueskyting NOTUSED
BÆRUM. Skyttere fra Ullensaker Bueskytterklubb var med på å sette farge på norgescupstevnet som ble arrangert i Bærum sist helg.
Ull/Kisa henter keeper Stefan Hagerup tilbake NOTUSED
JESSHEIM. Ny målvakt klar.
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener NOTUSED
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk