- Jeg var veldig nervøs, innrømmer Bredesen selv etter debuten. Hun har sittet på tribunen og sett på at flere av hennes lagvenninner fra J16 har fått debutere på A-laget. EUB har tidligere omtalt både Pernille Skjønberg og Helene Røtterud, begge født 2000, som har markert seg i 3. divisjon. Søndag var det endelig Bredesens tur til å entre seniornivået.

- Har det vært kjedelig å vente?

- Jaaa, jeg har hatt veldig lyst til å spille. Jeg er jo og ser på alle kampene, så det har vært veldig kjedelig, sier Bredesen, som er fornøyd med gjennomføringen i Jessheimhallen søndag.

- Det gikk helt greit. Jeg var veldig nervøs da, så sånn sett gikk det ganske greit. Jeg har vært litt sjuk denne uka, og jeg merker at de spillerne på senior er litt tøffere, mer rutinerte og vet litt mer hva de skal gjøre. De er mye hardere i duellene og vondere å møte i forsvar når jeg finter. De får ikke så lett tominuttere, avslutter Bredesen.

GJENNOMSNITTSALDER 16,8 ÅR

Det unge Kisa-laget hadde til slutt god kontroll på Ammerud. Foruten rutinerte målvakt Maj-Lill Johansen i mål og June Dramstad som bakspiller, er stammen i Kisa-laget født sent på 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Foruten nevnte Bredesens tre scoringer, vartet også Helle Nyland opp med en fantastisk debut på nivået. Nyland fylte 16 fredag, og rushet inn fire mål fra sin kantposisjon søndag. I tillegg scoret Sara Gresaker (2000) fire mål, mens Pernille Skjønberg (2000) scoret fem. Om man ser bort ifra Dramstad og Johansen, klokker Ull/Kisa inn med en gjennomsnittsalder på 16,8 år.

TID FOR Å SETTE RELASJONENE

- Det er både positivt og utfordrende med et så ungt lag, sier hovedtrener Frank Bredesen.

- Det er gledelig at såpass mange gode kommer opp og bidrar og lærer på seniornivået, samtidig er det utfordrende å få relasjonene til å sitte. Laget trenger tid for å få samspillet på plass. I dag var det litt sånn at man føler seg litt trygg på seier, samtidig som det lå en liten følelse av at det kunne ryke, oppsummerer Bredesen. Han sier at målet i avdelingen må være å beholde plassen, slik at den yngre garde får en arena å matche seg på også i årene framover.

- Håpet er at vi klorer oss fast sånn at man får tid på seg til å sette laget. Sånn sett var det godt å slå Ammerud, som nok er et lag som kommer til å ligge i nærheten av oss på tabellen. Nå har vi slått dem to ganger, og er foran dem på innbyrdes, avslutter Bredesen. Laget tar nå juleferie fra serien, men fortsetter å trene som vanlig jula igjennom. Før juleferien ligger Ull/Kisa på 7. plass med ti poeng.

3. divisjon

Ull/Kisa - Ammerud 28-23 (13-10)

Jessheimhallen, 93 tilskuere

Dommere: Svein Tore K. Pedersen og Eivind Scheie

Lag Ull/Kisa: Maj-Lill Johansen, Rikke Hanssen, June Dramstad (6), Rikke Løken Hansen (2), Sara Gresaker (4), Elise Lystad (1), Pia Misund Johnsen (1), Marte Andersen (2), Pernille Skjønberg (5), Anniken Bredesen (3), Helle Nyland (4), Katharina Olsen.

«Dette blir en sentral trio i eliteserien i håndball» - Det fastslår Rælingens hovedtrener Michael O'Sullivan.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.