– Det blir det siste året jeg sykler, ja. Jeg har prøvd og feilet, sier Breen til sykkelnettstedet procycling.no.

Skader og sykdom har gjort de siste sesongene vanskelige for Vegard Breen. I år sykler han for det norske kontinentallaget Joker-Icopal. Til sykkelnettstedet forklarer han at manglende motivasjon er en del av avgjørelsen.

- Men det er mest totalen av det hele. Jeg vet hva som kreves for å hevde seg på det øverste nivået, og hva som kreves for å holde seg der. Jeg blir ikke så god som jeg kan bli uten å sykle WorldTour-ritt jevnlig. Jeg er sikker på at jeg ikke har fått ut hele potensialet mitt, men det er mange år til det kommer til å skje nå. Slik ting har gått de siste sesongene, har jeg fått litt nok. Jeg har ikke motivasjon til å starte opp på nytt igjen nå, forklarer 27-åringen.

I sommer fikk Maura-mannen gleden av å sykle på kjente trakter da Tour of Norway startet fra Sundet.

FAKTA

Vegard Breen

Fra: Maura, Nannestad

Alder: 27 år.

Sykler for kontinentallaget Joker-Icopal.

Har tidligere vært utenlandsproff for lagene Lotto-Soudal og Fortuneo-Vital Concept.

Ifølge procycling.no skal Breen avslutte sykkelkarrieren med å kjøre VM i lagtempo for Joker-Icopal den 17. september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.