Det franske sykkellaget Fortuneo-Vital Concept offentliggjorde tirsdag at Maura-mannen Vegard Breen er tatt ut som en av lagets ni ryttere som skal sykle årets Tour de France.

DRØM I OPPFYLLELSE

- Dette har vært en drøm og noe jeg har jobbet lenge mot å klare. Nå som jeg endelig har muligheten gleder jeg meg kjempemasse til det hele starter, sier Breen til EUB.
26-åringen sier Tour de France-deltakelse har vært en ambisjon helt siden han startet med sykling.
- Det er Tour de France som gjelder i Norge, og det man får med seg først om sykling, så det har absolutt vært et mål siden jeg startet, sier Breen.
Av de største rittene har han syklet Vuelta a Espana for Lotto tilbake i 2014. Siden den gang har Breen i perioder slitt med skader. Etter forrige sesong fikk han beskjed om at det belgiske laget ikke ville fornye kontrakten. Breens nye lag er på sykkelsportens nest øverste nivå.

HARDT ARBEID

- Jeg vil ikke si det har vært mye motgang, men det har vært hard jobbing for å komme tilbake. Det var mye jobb i fjor for å kunne prestere i VM, og mot slutten av året trodde jeg kanskje at jeg var over den verste kneika. Men jeg merket gjennom vinteren og i starten av dette året at det gjensto noe, sier Breen.
Nå er han tilbake for fullt med en form som føles oppadgående. Etter å ha overbevist lagledelsen i rittet Route de Sud i Pyreneene fikk han Tour de France-bekreftelsen for få dager siden. Breen har i mange måneder følt at han har vært en het kandidat innad i prokontinental-laget, som er ett av fire lag som har fått «wild card» til å bli med. Derfor har han også gjort alt for å være forberedt til sommerens sykkeleventyr som begynner 2. juli.
- I mitt hode har jeg i mange måneder tenkt at jeg skal kjøre Tour de France. Alt av forberedelser og trening har dreid seg om Tour de France, sier Breen.

MENER BREEN ER TIL Å STOLE PÅ

Lagets sportsdirektør, Sebastien Hinault, begrunner uttaket med at Breen er en flott lagkamerat som er til å stole på i flere faser. Breens rolle avhenger av om Daniel McLay stiller og om Eduardo Sepulveda er i slaget. Breen skal eventuelt hjelpe McLay på spurtetappene eller støtte Sepulveda i sammendraget.
- Men det er også viktig for laget å vise seg fram i brudd, og det er ingen tvil om at jeg er en av rytterne på laget som er best egnet til det, sier Breen.
Tirsdag reiser Breen fra Spania til Bodø for å delta i NM. Første tempo på torsdag etterfulgt av søndagens fellesstart.
- Jeg er usikker på hvordan det vil gå siden jeg kommer rett fra høyden. Men vi gjør det beste ut av det, og formen skal være bra, sier Breen.
LES OGSÅ: Til topps i styrkeprøvene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.