At det er minusgrader på Jessheim og novembermørke som liksom aldri slipper helt taket i dagen, har ingen betydning for 1894 Jessheim. Supporterklubben til Ull/Kisa har startet oppladningen til helgas opprykksbatalje mot Mjøndalen for lenge siden.

Kampen er en av to playoffkamper i Obos-ligaen denne helga. Hvis Ull/Kisa vinner, møter de Ranheim eller Sandnes Ulf i semifinalen. Vinneren av finalen blir eliteserielag neste sesong.

– VERDT Å FEIRE UANSETT

– Vi gleder oss, slår supporterleder Kurt Kemi fast.

– Vi har snakket om det, at uansett om vi vinner eller taper blir det fest. Vi må jo feire at vi har kommet oss til kvalik, og sjetteplass i serien er verdt å feire uansett, sier han.

DEN TØFFESTE KAMPEN

Kurt Kemi tror kampen lørdag blir den største testen i hele kvaliken. Mjøndalen er et lag som er bunnsolide på hjemmebane, og blir vanskelige å slå.

– Kampen er den vanskeligste i hele kvaliken. Vinner vi den, er vi veldig nærme noe stort, sier Kurt Kemi, og minner om 2012 der Ull/Kisa møtte storfavoritt Sandefjord, men vant og gikk videre helt til finalen.

– Ull/Kisa har et bedre lag i dag enn i 2012. Det mener jeg helt klart. Helt nøkternt vurdert har Ull/Kisa en god mulighet til å vinne kampen, og vi er det nest beste bortelaget i Obos-ligaen. Det blir jevnt, spår Kurt Kemi.

FULLBOOKET BUSS

For første gang i historien er supporterbussen til 1894 Jessheim fullbooket. I tillegg er det ventet at flere kjører privatbil til Isachsen Stadion ved Drammenselvas bredd for å få med seg oppgjøret fra tribunen.

– Det er veldig moro. Vi har full buss, og har skjerf og flagg klare. Nå skal vi lage liv på tribunen, sier Kurt Kemi.

– Vi håper denne kvaliken kan gi oss et dytt i ryggen. Supporterklubben har arbeidet hardt det siste året, og vi må få i gang rekrutteringen, sier han.

VUNNET FIRE KAMPER

Ull/Kisa og Mjøndalen har møtt hverandre 11 ganger siden 2012. Mjøndalen har vunnet seks av kampene, en har endt uavgjort, mens Kisa har vunnet fire.

Men det er Ull/Kisa som har halt i land de største seirene: 22. april 2012 vant Kisa 5–0. Litt over ett år senere vant de 4–0. Så sent som 16. mai 2016 vant Kisa 5–1. Det siste oppgjøret fra 11. juni 2017 endte med 3–1 seier til Mjøndalen.

LES OGSÅ: Scoret hat trick i sin siste seriekamp hjemme foran Ull/Kisa-supporterne

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.