Ull/Kisas herrelag i innebandy vant 2. divisjon avdeling A tidlig i mars, men først i helgen kunne de slippe jubelen løs for opprykk.

– DEILIG AT VI HAR KLART DET

– Det er en stund siden siste kamp, men siden det har vært snakk om et mulig kvalikspill så har vi forberedt oss for det. Men nå fikk vi svar i helgen om at det ikke blir kvalik og at vi er klare for 1. divisjon. Det er deilig at vi har klart det, og alle er kjempefornøyde og stolte, sier trener Jakob Söderström til EUB.

Opprykk var det store målet for klubben som har en ambisjon om at herrelaget skal spille i eliteserien i 2020. Kun ett nivå unna, og med flere sesonger på seg, er treneren opptatt av at spillerne ikke ser for langt fram om gangen.

– For kommende sesong er målet å holde seg oppe og etablere seg i 1. divisjon. Viser det seg at det går veldig bra så må man ha som mål å være med i toppen. Ved å holde laget sammen og bygge videre så tror jeg vi kan være et bra 1. divisjonslag til neste år, sier treneren.

Laget spilte i fjor i 3. divisjon, og rykket altså nå opp fra 2. divisjon på første forsøk. Treneren sier laget utvikler seg fort.

– Nå har vi tatt nye skritt siden vi spilte i 3. divisjon. Det har blitt enda mer seriøst, vi har fått flere spillere inn og alle har stilt opp. Denne sesongen har vært veldig morsom, sier Söderström.

LENGE UBESEIRET

Laget gikk gjennom hele siste sesong i 3. divisjon uten tap. Rekka med kamper ubeseiret fortsatte også langt ut i årets 2. divisjon, men til slutt måtte Kisa se statistikken ryke mot serietoer Akerselva i januar. Til slutt leste tabellen elleve seire, en uavgjort og to tap.

– Tapet måtte komme, og jeg tror det kan være bra for gutta at man også taper noen ganger. Det var en kul greie, men det viktigste var opprykket og at vi vinner serien, sier treneren, som på tross av tapene synes selve spillet til Kisa ble bedre og bedre utover sesongen.

Söderström har selv en karriere på høyere nivå i både hjemlandet Sverige og Norge, og trappet i utgangspunktet ned da han sa ja til Kisa-jobben før forrige sesong. Selv om det nå blir stadig høyere nivå og seriøsitet i Kisa har han ingen planer om å trekke seg ut.

– Jeg er med videre, sier han.

MYE POSITIVT I DIVISJONSFINALEN

På torsdag tapte Kisa divisjonsfinalen mot Sagene, hjemme i Jessheim is- og flerbrukshall. Kampen mot vinneren av den andre 2. divisjon-avdelingen betydde ingenting for opprykk eller seriemesterskapet, men etter å ha scoret vinnermålet 9–8 kun tre sekunder før slutt er det Sagene som kan kalle seg divisjonsmestere.

– Veldig trist, for vi styrte kampen og burde vunnet, sier Söderström, som uansett så mye positivt å ta med seg til neste sesong, på neste nivå.

 Ved sesongslutt har sportslig utvalg i Ull/Kisa innebandy mye å glede seg over.

– Det er gøy å se at vi fortsetter å bygge klubb samtidig som vi leverer våre sportslige mål, sier Fredrik Eriksson fra sportslig utvalg i Ull/Kisa innebandy.

Alle de fem seniorlagene i klubben har denne sesongen greid sine målsettinger om minst å holde seg i divisjonene sine. Herrelagets opprykk til 1. divisjon betyr at det fremadstormende laget har fire opprykk på like mange forsøk.

– Det er spesielt gøy at våre herrer fortsatt har strak kurs mot vårt langsiktige mål om å spille i eliteserien år 2020, sier Eriksson.

LES OGSÅ: 13-åringene i Ull/Kisa innebandy vant finalen i regionscupen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.