Ull/Kisa friidrett har etablert et nytt samarbeidsorgan ved navn Jessheimlauget. Dette skal være en arena der sponsorer og idrettslag samarbeider om å markedsføre Jessheim og å utvikle idretten på stedet.

MARKEDSFØRER JESSHEIM

– For oss er det ingen tvil om at Jessheim blir Innlands-Norges sentrum. Grunnen til at vi kaller dette Jessheimlauget er at vi vil markedsføre Jessheim, Gardermoen og hvor sentralt dette er. Det bygges så mye og samfunnsutviklingen er i full gang, og nettopp derfor er det viktig at også kultur, idrett og aktivitet er med, sier Ivar Egeberg, leder i Ull/Kisa friidrett.

For Ull/Kisas del handler det i hovedsak om å skaffe penger for å drive deres ungdomssatsing.

– Vi ønsker å selge oss på at vi satser på ungdom, og vil tro at næringslivet også er interesserte i det. En levende god idrett er attraktiv for området, sier han.

I praksis skal Jessheimlauget ha sammenkomster og oppfølging som i andre sponsorsammenhenger. Lauget skal ha to nivåer av medlemmer.

– Det ene er partnere, hvor vi ønsker å ha med fire til seks store bedrifter, og kommunen som en selvsagt aktør. Disse partnerne vil bli mest markedsført, sier Egeberg.

I tillegg skal det være fire andre typer medlemskap. Ett er for dem som kjøper arenareklame, et annet for bedrifter, sykehus, institusjoner eller andre som driver innen aktivitet og folkehelse. Jessheimlauget skal også inkludere medlemmer som støtter opp om Nes Arena, innendørshallen som ligger et spydkast unna Ullensaker-grensa og som kommunen har bidratt til å betale for.

– Det fjerde er for andre støttespillere, hvor vi tenker å få med bedrifter som støtter opp om aktiviteten vår. Alt fra flyplass, hotell til datafirmaer, sier Egeberg.

Ull/Kisa friidrett har invitert politikere og næringslivet til et åpent møte om planene på rådhuset den 3. april. Her vil også Jessheimlaugets leder, Harald Espelund, orientere om planene for samarbeidet.

– VELDIG INTERESSANT

– I min tid som ordfører har jeg alltid vært opptatt av idrett som er med på å styrke den enkelte, slik at vi slipper å bruke penger på rusomsorg og negative ting. Når jeg ble spurt om å være en aktør i dette Jessheimlauget så synes jeg det var veldig interessant, sier Espelund.

Espelund håper at man på sikt kan få med andre flere idretter enn bare friidretten i Jessheimlauget.

– Hvis man kan samarbeide om å markedsføre Jessheim så er vi ikke fremmede for å ha med andre idretter, sier Egeberg.

LES OGSÅ: - Vil sørge for en sterkere kobling mellom klubb og by

LES OGSÅ: Bjerke IL ber kommunen om midler til kunstgressbane

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.