I gymsalen på Dal skole står Ida Melby Espelund med øynene låst på den hvite ballen som flyr fram og tilbake over nettet. Da EUB skyter inn et spørsmål fra langsiden av bordet skal det gå en lengre ballveksling før svaret kommer i retur.

– Det er gøy å være konsentrert, sier Ida og smiler.

Selv om det er 10-åringens første økt på den nye bordtennisskolen er fokuset allerede på plass.

– Og så er det jo gøy å prøve å holde ballen i spill, legger Ida til.

SATSING

Tirsdag hadde Dal IL første økt med ny bordtennisskole. Dette er ment å være en inngang til sporten for spillere mellom åtte og 12 år.

– Vi har i flere år hatt trening for barn, men utvider i år tilbudet og håper på å få opp en ny «drive» med unger til denne flotte idretten, sier Hans Georg Selmer fra Dal IL Bordtennis.

Satsingen innebærer blant annet dobbelt så mye treningstid, styrt av ledere som nylig har tatt trenerkurs. Framover skal skolen samle barn til trening i gymsalen på Dal skole, to kvelder i uka.

– Det er flere grunner til dette. Dal, som bare har fotball er et veldig driftig idrettslag som vi er en del av. Sammen ønsker vi å ha tilbud innen flere idretter, sier Bengt Paulsen.

– GØY

De startet i det små, og har foreløpig kun nådd ut til et par skoler i nærområdet for å rekruttere. Gymsalen på Dal har plass til seks bordtennisbord, og dermed kapasitet til 12–14 spillere om gangen. Av de syv som møtte til tirsdagens trening var Daniel Nikolaisen (11) fra Råholt den eneste som hadde trent aktivt tidligere.

– Det er gøy å spille med venner og spille kamper, sier han om bordtennisinteressen.

Nykommer Sigurd Rotnebo (11) sier at han har lyst til å være med videre.

– Jeg har lyst til å lære meg mer. Jeg synes bordtennis er veldig gøy, og veldig mange i klassen min spiller på bordtennisbord ute på skolen, sier Nordkisa-eleven.

På den innledende økta ga Paulsen en innføring om grep på racketen og posisjonering rundt bordet. Paulsen, som jobber som sportssjef i Norges Bordtennisforbund, har vært med på å plassere ut de over 600 bordtennisbordene som står ute ved landets skoler.

– Jeg ser at flere her har spilt før. Mange spiller ved bordtennisbord på skolen, men det er uten opplæring. Det er både fordeler og ulemper ved det, sier Paulsen, som ønsker alle som vil velkommen til å lære.

LES OGSÅ: Tror kunstgresset på Dal vil gi spillerboom 

LES OGSÅ: Vil utvikle anlegget på Olaløkka

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.