• KLARE MÅL: Den nye hovedtreneren Marina Klyuchnikova har store visjoner for Eidsvoll svømmeklubb.
  • HØYTFLYGENDE: Flere av svømmerne har tatt store sprang den siste tiden.

– Fra neste sesong blir det et mål å se hvem som kan ta kravene til NM. Så ønsker vi å bli bedre og bedre og bli blant de ti beste klubbene i Norge. Det er ambisjonene på sikt, sier Marina Klyuchnikova til EUB.

For tre måneder siden startet hun i jobben som hovedtrener for Eidsvoll svømmeklubb. Hun har erfaringer fra bassenget som de fleste bare kan drømme om. I 1976 deltok hun under De olympiske leker i Montreal for Sovjetunionen.

– VELDIG GOD ERFARING

– Jeg var 17 år og svømte 100 meter crawl og stafett hvor jeg kom på femteplass. Jeg fikk svømme finale og det var en veldig god erfaring, sier Marina til EUB.

Moskva-fødte Marina har bodd i Norge i syv år, og kommer fra jobben som hovedtrener i Skedsmo svømmeklubb. Da tiden var moden for en forandring oppdaget hun et potensial i Eidsvoll som hun ønsker å utvikle.

– Jeg søkte etter ny jobb fordi jeg har ambisjoner og vil realisere meg selv. Jeg håper å kunne gjøre det her. Vi startet 1. mars og jeg kan allerede se at de svømmer mye bedre, sier treneren.

TERPER TEKNIKKEN

For våren har inneholdt både personlige rekorder og klubbrekorder blant de unge og lovende i klubben. Med seg har hun Robert Nilsen som hjelpetrener. I starten har den nye treneren konsentrert seg om å lære svømmerne å kjenne, og om hva de kan på land og i vann.

– Deretter startet vi raskt å jobbe med teknikken. Vi vil fortsette å jobbe mye med teknikk for jeg tenker at det er det viktigste i svømming, sier hun.

Klubben har barn og ungdom fordelt utover alle slags ambisjonsnivåer.

– Jeg liker dette nivået og denne klubben veldig godt. Jeg har mange ting jeg vil dele med svømmerne, og de er også i riktig alder, sier treneren.

TOPP TI

Over sommeren kommer neste store utfordring for klubbens svømmere med landsdelsårsklassemønstringen (LÅMØ).

Ved siden av de store og langsiktige visjonene, for dem som ønsker å satse, er treneren også opptatt av å utvikle bredden i klubben med flere utøvere på alle slags nivåer.

– Vi har noen utfordringer med bassengkapasiteten, men vi ønsker også å bli bredere, sier treneren.

GLADE I SAMHOLDET

Barna i Eidsvoll svømmeklubb er klare på hvorfor de tilbringer mye av uka i bassenget.

11-årige Amund Dønnum Engebretsen har tilbrakt halve livet i Eidsvoll svømmeklubb. Han trekker fram den sosiale biten som det beste ved å være en del av svømmemiljøet

– Vi er ikke så mange, så man kjenner alle mye bedre, sier Amund. 

Han trener fem ganger i uka. 

– Det er morsomt å drive idrett i vann, sier han. 

Også jentene Maren Lyssand-Holter, Andrea Dønnum Engebretsen og Nora Handegaard trekker fram fellesskapet i klubben.

– Det beste er å kunne være sammen med venner, sier Maren. 

Også jentene trener fem ganger i uka, og deltar gjerne på stevner i helgene. – Jeg liker at man kan være med venner samtidig som man trener, sier Andrea.

LES OGSÅ: Slik blir det nye svømmeanlegget

LES OGSÅ: Fortsatt totalforbud mot vannscootere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.