• COMEBACK: Magne Haga kunne ta på seg startnummer lenge før skjema.

Junior og yngstebror, Anders Haga, ble nummer 33 under herrenes 15 km fri teknikk i ski-NM på Gåsbu, fredag.

VELDIG FORNØYD

– Jeg var med i teten fra starten og holdt løpet inn, så jeg er veldig fornøyd, sier Anders.

I likhet med broren Magne begynte også hans sesong trått. Anders sleit med sykdom i høst og vinter.

– Det tok litt tid å komme i form, men det var bra forrige helg da jeg ble nummer fem i norgescup, og det ser ut som det er enda bedre nå, sier han.

Anders kjenner ingen utfordringer av å satse i samme spor som sine mer meritterte søsken.

– Jeg er ikke akkurat i skyggen, jeg blir dratt litt fram. Folk ser Haga på startlista, så da blir jeg blant annet intervjuet før start. Det er mer sånn at man blir lagt merke til, så hjelper det jo at jeg ikke går så verst på ski heller da, sier han og smiler.

COMEBACK FOR MAGNE

Mens søsteren Ragnhild vant bronse var det en seier for bror Magne Haga bare å stille til start. Da han opererte leggene i starten av sesongen var han forespeilet en retur helt på tampen av sesongen. Nå kunne han gjøre comeback lenge før skjema.

– Det er morsommere å gå skirenn enn å se på. Det var hardt å gå, men det var gøy, sier Magne.

 Han gikk inn til 16. plass på 15 km fri. Norgescupen på Åsen om en måneds tid er et naturlig mål å se fram mot. Det samme er 5-mila i Kollen.

– Nå i helgen er jeg mest happy for å stille opp og kanskje gjøre enn innsats på stafetten, sier han.

FLERE LOKALE

Bak søsknene Haga var det en rekke lokale løpere som testet seg i de strøkne løypene på Gåsbu. Bjerke-løper Karoline Næss gikk inn til 46. plass på kvinnenes 10 kilometer. Klubbvenninne Emilie Kongsten og Anitra Vognild fulgte opp med å gå inn til henholdsvis 53.- og 62. plass.

Flere lokale løpere var representert da herrene fulgte opp med sin 15 km fri teknikk noen timer senere. Herman Martens Meyer fra Åsen IL tok 95.-plassen, med klubbkameratene Ivar Andre Ryttervold og Kristoffer Lamøy på henholdsvis 141.- og 147. plass. Lars Anders Kaldhussæter Tenold fra Nordre Eidsvoll IL gikk inn til 158. plass.

Mennenes 15 km ble vunnet av Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski) foran Per Kristian Nygård (Vestre Spone IF) og Daniel Stock (Vadsø Skiklubb).

LES OGSÅ: Ragnhild spiller alle kortene riktig før OL

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.