Steg for steg mot proffdrømmen

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Tom Erik Paulsen
tom.erik@eub.no | 95 21 60 70
Publisert: 22.07.14 14:00

RÅHOLT. Aron Leo­nard Skjennum Dønnum har selvsagt en drøm om å nå lengst mulig som fotballspiller. Første delmål er eliteserien.

- Alle har jo en drøm om å spille på Barcelona eller i Premier League. Men nå er målet først å komme på A-laget, forklarer Aron Leonard Skjennum Dønnum.

Før fjorårssesongen gikk han til Vålerenga fra Eidsvold Turn, og er sentral på laget som topper interkretsserien for gutter 16 på Østlandet. Han trives best i 10er-rollen, som hengende spiss eller offensiv midtbane.

- Jeg spiller som regel på midtbanen, men jeg kan godt brukes andre steder. Jeg liker å spille indreløper også, sier Dønnum.


LÆRERIKT I ENGA

16-åringen forteller at tiden i Vålerenga har vært lærerik og at klubben er helprofesjonell - også på guttenivå.

- Jeg har lært veldig mye, noe jeg er veldig glad for. Retningsbestemt touch er noe av det vi har hatt mye fokus på, noe jeg ikke hadde hørt om omtrent før jeg kom til Enga. Da kan man få helt syke rom, om man bare orienterer seg på forhånd, sier Dønnum, som forteller at han liker godt at troppen hans har et enhetlig preg, trening som i kamp.

- Det er så ryddig, og vi ser ut som en samla gjeng og et ordentlig fotballag. Det er litt «proffere» enn i andre klubber, det er for eksempel ikke snakk om å trene i kamptøy, forklarer Dønnum.

- Liker du det?

- Jeg elsker det, kvitterer Dønnum kjapt.


GODE TRENERE

Dønnum skryter av nivået på trenersiden i klubben.

- Svensken Jørgen Säterstrøm, som bor på Jessheim, er en meget bra trener. Han er veldig bestemt, tydelig og engasjert. Han er opptatt av struktur, forteller Dønnum, som også roser Roy Arne Berg, eidsvollingen som er Vålerenga-trener i år, etter å ha trent Turns rekrutter i fjor.

- Roy Arne er veldig smart når det kommer til fotball, og han har kommet med mange tips og råd om hva som er lurt, forklarer Dønnum.


Skryter av Fjeldberg og Stensby

Hos interkrets-kollegaene i Ull/Kisa har både Jonas Fjeldberg og Markus Stensby fått prøve seg i landslagsdrakta. Skjennum Dønnum skryter av de to Kisa-spillerne.

- Man ønsker alltid å komme på landslaget. Fjeldberg og Stensby er veldig gode og hever lagene sine mye. Jeg har spilt mye mot dem, og da veit man litt hvor nivået ligger, og så kan man trene etter det nivået. Hardt arbeid er det som må til.


PRAKTISK PÅ VIDEREGÅENDE

Til høsten venter trening med junior- og 2.-divisjonsgruppa, i tillegg til at Dønnum begynner på videregående. I stedet for å fylle opp dagene med fotball på Wang Toppidrett eller Norges Toppidrettsgymnas som mange unge talenter velger, har Dønnum valgt å konsentrere seg fullt og helt om fotballen når han er til stede der.

- Etter sommeren flyttes jeg antakeligvis opp til å trene med junior og 2.-divisjonstroppen. Da trener jeg med rekruttspillere som har vært med på A-laget, så der er det et kjempehøyt nivå og bra tempo. Når det gjelder skolevalg, så skal jeg gå yrkesfag på Eidsvoll til høsten. Det er ikke sånn at det er slitsomt med mye fotball, og jeg elsker fotball over alt. Men jeg vil heller koble ut litt på skolen, og komme helt forberedt og klar til trening og kamp med gutta. Jeg vil være til stede 100 % for klubben og laget, avslutter 16-åringen.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk