Gå til sidens hovedinnhold

250 biler møtte opp til Robins (16) minnekortesje for kompisen som omkom i en ATV-ulykke: – Sivert ga et godt inntrykk på absolutt alle

Søndag ettermiddag kjørte en lang kortesje fra Nes til Keplerstjerna i Ullensaker. Formålet var å hedre avdøde Sivert Løse.

Den 8. desember like før klokken seks på kvelden, kjørte Sivert og en venn ATV i Nes. Men turen gikk ikke som alle de andre. Løse og vennen havnet utfor en ulykke. Ikke lenge etter kunne det konstateres med at Sivert måtte bøte med livet.

Den natta bestemte Robin Lien Håkelia seg for å lage en bilkortesje for kompisen Sivert. De har kjent hverandre lenge og var begge aktive i bilmiljøet på Romerike. I sommerferien hadde de mange dager på Keplerstjerna i Ullensaker. Det var også dit kortesjen gikk, fra guttenes hjemsted Nes.

– Hver gang vi var ute og kjørte så var Keplerstjerna midtpunktet for de fleste. Er man fra Årnes eller fra Jessheim, så møttes vi gjerne på McDonalds, og da var det nærmest å reise hit og stå her og skravle et par timer. Så jeg tenkte at vi kunne avslutte med et siste minne for Sivert her ved Keplerstjerna, sier Robin.

* EUB har vært i kontakt med Sivert Løses familie, og de er kjent med at vi skriver saken.

Rørt over oppmøtet

Da Robin hadde laget arrangementet på Facebook la han seg for å sove. Da han sto opp hadde 300 allerede meldt sin ankomst til kortesjen, og antallet vokste for hver dag. Å se alle menneskene faktisk møte opp søndag ettermiddag var sterk kost for den unge mannen fra Nes.

– Jeg er helt målløs over oppmøtet. Jeg trodde først at det bare skulle være bekjentskap og de vi har snakket med i sommerferien, men så viser det seg at det er hele miljøet rundt det. Det er det jeg er så glad for med bilmiljøet, det at alle dukker opp, selv om man bare har snakket sammen i et sekund eller akkurat har møtt hverandre, sier Robin.

Han forteller at kortesjen var over seks kilometer lang, og de hadde telt 250 biler.

– Vi kjørte fremste bilen, og hele veien hit hadde jeg ikke ord for hva skulle si.

En god venn

Robin beskriver Sivert som en god venn. En han hadde mange gode minner med, faktisk kan han ikke huske noen dårlige minner.

– De beste minnene er vel egentlig alle, men hvis jeg skal plukke ut noen, så er det vel de turene hvor vi dro på biltreff. Han satt alltid med kommunejakka og kaffekoppen var med. Vi satt alltid i baksetet og drakk litt og koste oss. Han bare gasset på og smilte fra øre til øre.

Robin forteller at han selv har slitt en del, også tidligere, og at Sivert har hjulpet han i de periodene.

– Det var aldri en dårlig dag med Sivert. Uansett hvilket humør du var i, så hadde han alltid en kommentar å komme med som lettet stemninga. Jeg har hatt det litt tungt til tider, og da har det alltid hjulpet å ta en kjøretur med Sivert.

Det medmennesket som Sivert var, mener Robin gjenspeiler seg i oppmøtet.

– Man merker det på alle folka som er her. Sivert ga et godt inntrykk på absolutt alle. Det er som jeg sa, vi skal prøve å huske de gode minnene, men det er jo egentlig alle. Han vil bli veldig dypt savnet.

LES OGSÅ: Hege ba om at pensjonerte lærere kunne avlaste det pressede skolesystemet. Nå kan det bli realitet

LES OGSÅ: Nå er denne historiske sentrumseiendommen lagt ut for salg