– Vi er inne i en tid hvor den økonomiske smertegrensen testes for mange av oss. For enkelte har den passert, og mange går en julehøytid i møte med trang økonomi. Det er disse vi ønsker å nå ut til med dette, sier Nina Larsen.

Hun er eier og daglig leder av frisørsalongen Manke, som ligger i Jessheim sentrum. Nå gjør de noe litt uvanlig for å glede noen til jul.

Gratis klipp

Førstkommende søndag tilbyr de gratis klipp, og inspirasjonen til dette hentet de hos en annen salong.

– Vi kom over en artikkel i Rogalands avis, hvor Forus Frisør åpnet dørene for gratis klipp til de som rett og slett ikke har råd til å gå til frisøren. Samtidig utfordret de andre til å gjøre noe liknende. Vi hyller initiativet og tar utfordringen, sier Larsen.

Hun kan informere om at flere av salongens frisører vil være på plass, og at booking må skje via telefon i salongens åpningstider.

– Dette er en tillitsbasert løsning der vi håper terskelen er lav for å booke en gratis klippetime for de som opplever litt trang økonomi før julehøytiden setter inn. Vi håper de som kommer denne dagen opplever litt hverdagsglede i en tid hvor man gjerne har litt ekstra å tenke på, sier Larsen.

– Sterke historier

Med å åpne opp for en dag som dette håper salongen at de kan sørge for å skape litt ekstra god stemning akkurat den dagen.

– Vi håper at de som går herfra gjør det med et smil om munnen. Vi oppfordrer samtidig andre å strekke ut en hjelpende hånd til de som sliter økonomisk i disse tider og gruer seg til jul, sier den daglige lederen.

Hun håper flere vil slenge seg på for å bidra til glede.

– En klipp gjør jo ikke all verden i det store og det hele, men om flere virksomheter eller enkeltpersoner som har mulighet kan bidra med litt så kan vi sammen stille opp og glede de som trenger det som mest. Vi leser daglig sterke historier om folk som sliter økonomisk, og når det er barn inne i bildet føles det ekstra sårt. Ønsket om å hjelpe er stort, og vi håper dette kan bidra til at flere kaster seg på konseptet.