– Julen nærmer seg med stormskritt, og årets julemarked står for tur. Dette finner sted på fotballstadion til Bjerke IL førstkommende lørdag. Det er nå åttende gang dette arrangeres, og vi som står bak dette har alltid gitt noe tilbake til bygda under arrangementet. I år som de siste årene har vi valg ut Hjerterommet til mottaker av det vi samler inn, sier Stian Berntsen fra arrangementskomiteen.

Hjelper vanskeligstilte

Hjerterommet er kirkens diakonale arbeid i Nannestad, hvor man hjelper vanskeligstilte gjennom hele året.

– Vi ønsker å bidra til dette arbeidet på vårt julemarked, sier Berntsen

Han opplyser at man på markedet også kan levere inn julegaver, med en lapp hvor det står om det passer til gutt eller jente, samt alder.

– Vi har også loddsalg, et lynlotteri med flotte premier, sponset av mange aktører. Inntektene går til Hjerterommet. Premier som ingen vinner, leverer vi direkte til Hjerterommet slik at disse kan deles med noen som trenger det. Vi har også opprettet en Spleis, siden det er ikke sikkert alle har mulighet til å komme, men som ønsker å støtte arbeidet. Noen synes kanskje det er ikke er så lett å kjøpe en julegave til noen dem ikke kjenner, så da finnes det mulighet på Spleis, sier Berntsen.

Uavkortet til Hjerterommet

Han minner om at julen handler om å gjøre andre glade.

– Her har du muligheter til å støtte på mange måter etter egne ønsker, behov og ressurser. Alle bidrag er like velkomne. Tenk at mange bekker små gjør en stor å. I Nannestad finnes litt over 14.000 innbyggere, og tenkt om alle klarte å bidra med ti kroner for at flere skulle få en bedre jul. Ingen bidrag er for små. Alt som kommer inn går uavkortet til Hjerterommet, sier Berntsen.

Hjerterommet

Hjerterommet er «en butikk» basert på frivillighet, der varene kan gis bort gratis til dem som trenger det.

Det er et samarbeid mellom Kirken i Nannestad og Overraskelse.

Initiativtakerne til hjerterommet er Inger Hilde og Svein Arne Bergli, som også står i spissen for arbeidet.

I tillegg til at varene gis bort gratis kan de som ønsker det også betale litt for varene. Inntektene går til den diakonale satsingen i Nannestad. Varene egner seg godt for å bruke til overraskelser.

Til Hjerterommet kan du derfor komme for å få ideer til overraskelser, finne ting å overraske med, og melde deg som en som ønsker å være med og overraske.