(Nettavisen): Heidi Stangjordet (28) og Patrick Gjertsen Hernæs (27) fra Dal er ett av årets deltakerpar i «Sommerhytta», som har premiere mandag. I elleve uker skal de konkurrere mot tre andre par om å vinne sin sommerhytte på Myllatunet i Nordmarka i Lunner kommune.

Paret hadde vært sammen i to år i forkant av innspilling, og samboere i ett og et halvt. Men under pressetreffet i forbindelse med serien, kan Stangjordet og Hernæs røpe ovenfor Nettavisen at paret har gått hver til sitt før programmet i det hele tatt starter på TV.

– Vi valgte å gå fra hverandre i høst. Det har vært en lang prosess hvor vi har vært trygge i valget vårt. Vi er kun venner og ønsker å fortsette som det, forteller Stangjordet til Nettavisen.

– Man vokser fra hverandre. Det var et naturlig og fint brudd. Vi er gode venner i dag og ønsker hverandre alt godt, legger Hernæs til.

– Forholdet hadde en utløpsdato

Paret forteller at det ikke er noe dramatikk rundt bruddet, og avkrefter at «Sommerhytta»-deltakelsen har påvirket bruddet.

– Vi tror forholdet vårt hadde en utløpsdato uansett, og akkurat nå var det riktig at den kom. Vi kjenner oss stødig i det valget, sier Stangjordet.

Selv om de to nå har valgt å gå fra hverandre, gleder deg seg likevel til å se programmet og eventyret de hadde sammen på TV-skjermen.

– Vi er så stødig i valget, og det er veldig fint å se reisen vår uavhengig av relasjonen vi har i dag, sier Hernæs.

Ble kjent på en ny måte

Som sagt hadde paret vært kjærester i to år, og samboere i halvannet år, før de valgte å melde seg på «Sommerhytta». Paret hadde vært samboere under koronapandemien og tilbrakte mye tid hjemme alene.

Det var noe av bakgrunnen til at de valgte å søke om deltakelse på «Sommerhytta».

– Jeg tenkte ikke at forholdet var på siste vers under innspilling. Jeg tenkte at vi sto ovenfor nye utfordringer som vi ikke har vært borti før. Vi har jo vært samboere så lenge og vi kjenner hverandre så godt, men jeg var ikke forberedt på var at vi kom til å teste forholdet slik vi gjorde, sier Standgjordet.

– Det dukket opp nye forventninger. Man har en følelse at man kjenner en person så godt, men så blir man kjent på en ny måte. Det er fascinerende å se tilbake på, legger Hernæs til.

EUBs stoffsamarbeid

EUB samarbeider med Amedia.

Stoffutveksling er en del av denne avtalen.

Derfor vil EUB fra tid til annen publisere innhold som helt eller delvis er produsert av andre aviser, som vi mener er relevant for våre lesere.

Denne saken er opprinnelig publisert i en Amedia-avis eller en annen avis som samarbeider med konsernet.